• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Yayladaki göçerlerin ilk iftarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık iki ay süren zorlu yayla yolculuğundan sonra, Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Temeke Yaylası`na varan göçerler, kurdurdukları çadırlarında ilk iftarlarını açmanın heyecanını yaşadı.

Yaylada yaklaşık 4-5 ay gibi bir süre kalan göçerler, tüm zorlu hayat şartlarına rağmen ibadetlerini yapmaya çalışıyorlar.  

İlk iftarı ailece açmanın sevincini yaşadığını söyleyen Ali Akalın, Ramazan ayına kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Yaylada hayat şartların zor ancak güzel olduğunu söyleyen Akalın, yaylada zamanlarının koyun otlatma ve süt sağmayla geçtiğini söyledi. Akalın, “Kışın Şanlıurfa'dayız, yazın Bingöl Karlıova'ya geliyoruz. Burada 4 ev ve 3 sürümüz vardır. Baba, oğullar ve kardeşler, hepimiz aynı aileyiz. Yayla güzel, serindir, suları soğuktur. Biz hayatımızdan memnunuz, hayvancılık büyüklerimizden bize kalan bir gelenektir, sürdürmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaylada çobanlarından Orhan Akalın ilk iftarını yaylada açmanın verdiği duyguları şöyle paylaştı: “Burada Ramazan`ın ilk orucunu açmak için soframızı kurduk ve iftar vaktini bekliyoruz. Biz çobanlar orucumuzu açtıktan sonra hayvanları otlatmaya götüreceğiz.  Bugün iyi geçti. Ramazan`a kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Hayatımızdan memnunuz. Bu hayat zor ama geçimimiz için çalışıyoruz.” dedi.

İbrahim Akalın ise Ramazan ayını yaylada karşılamanın şehirlerde karşılamadan daha zevkli olduğunu söyleyerek doğal ortama açılan iftarın tadının bir başka olduğunu ifade etti.

Akalın, “Burada havalar serin ama yaylanın da kendine has zorlukları var. B Özelikle çobanların işi biraz daha zor, ona rağmen oruçlarını tutuyorlar.” diye konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir