• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
`Yanı başımızdaki Suriye`de elektrik var ama bizde yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEDAŞ, tarımsal sulama aboneliğini kabul etmeyen çiftçileri bahane ederek Kızıltepe ilçesine bağlı 155 köyün elektriğini  kesti.   Elektriği kesilmesi nedeniyle DEDAŞ`a tepki gösteren Şenyurt Mahallesi sakinleri,  mübarek Ramazan ayının başlamasıyla yaşadıkları sıkıntıları İLKHA`ya anlattı.

Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Enerji Bakanına seslenen vatandaşlar ne elektrik ne de sularının olmadığını belirterek,  mübarek Ramazan ayının başlamasıyla sıkıntılarının katlandığını,  ibadetlerini yerine getirmede dahi sıkıntı çektiklerini ifade ettiler.

“Ne elektrik var nede su perişan haldeyiz”

Elektrik olmadığı için çok mağdur olduklarına vurgu yapan Şemsa Adıyaman, “5 gündür elektrik yok, su yok. Yemeği ateşin üzerinde yapıyoruz. Bu hal midir, perişan olduk. Sebzemiz, etimiz hepsi bozuldu. Bir an önce elektriğimizin gelmesini istiyoruz." dedi.

DEDAŞ`ın her Ramazan ayında elektriklerini kestiğini bu sene ise günde bir iki saat dışında elektriği hiç vermediğine dikkat çeken Fatma Demircan ise yaşadıkları mağduriyeti şöyle dile getirdi:

“Yemeklerimiz hepsi bozuldu perişan olduk. İbadette sıkıntı çekiyoruz. Sıcaktan dolayı içeride duramıyoruz dışarıya çıkarıyoruz, sivrisinek var. İçecek suyumuz bile yok. 5 yıldır her Ramazan ayı böyle yapıyorlar ama bu sene 5 gündür hiç elektrik görmedik. Gece bir iki saat bırakıyorlar o da dolaplarımız soğumuyor. Ramazan da başladı perişan haldeyiz, bu elektriğe bir çözüm bulunmalı.” diye konuştu.

“Yanı başımızdaki Suriye`nin elektriği var ama bizim yok”

Yaşadıkları mağduriyetlerin  giderilmesi için devlet yetkililerine seslenen İbrahim Adıyaman, “Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Enerji Bakanına sesleniyorum; Biz de insanız burada askerle birlikte Şenyurt`ta 3 bine yakın nüfus var. Kuyumuz yok, sulanacak tarlamız yok, elektriğimiz kesilmiş bizim günahımız ne? Suriye`nin elektriği olmadığı zaman onlar için ağlıyorduk. Şimdi biz bu hale düştük Suriye`de elektrik var ama bizim yok. Bu emir nerden geliyor?" diye sitem etti.

“Sesimiz Cumhurbaşkanına gitseydi bu işe bir çare bulurdu.”

Yetkililerden Suriyeli mültecilere verilen değerin dörtte birini kendilerine de vermeleri talebinde bulunan Adıyaman, “Sayaca bakmadan fiş kesiyorlar. 2 tane engelli yaşlı bu evde kalıyoruz bir ampulümüz, bir televizyonumuz bir de buzdolabımız var. Ayda 150 TL' ye kadar fatura kesiyorlar. Yazık bu insanlara, bu çocuklara yazık. Biz başka ülkeden gelmedik. Suriyeli mültecilere verilen destek ile verilen değerin bize dörtte birini versinler. Ne günahımız var? Biz de Türkiye Cumhuriyeti Devletinde askerlik yaptık, vergimizi ödüyoruz. Sesimiz Cumhurbaşkanına gitmiyor. Gitseydi bu işe bir çare bulurdu. Her Ramazan`da bu sıkıntıyı çekiyoruz. Elektriği alan şirket sadece bu sene değil, 4 yıldır her Ramazan`da elektriğimizi kesiyor.” diye dert yandı.

İkinci sınıfa gittiğini söyleyen Sena ile Abdullah Demircan adlı öğrenciler, okula gittiklerini ama elektrik olmadığı için derslerine çalışamadıklarını belirterek elektriklerinin verilmesini istediler. 

 “Buzdolaplarında bulunan tüm yiyecekler bozuldu”

Elektriklerinin kesilmesine sebebiyet verenlere bedduada bulunan Yazi Demircan, “Elektrik olmadığı için perişan olduk, karanlıktayız. Dolaplarda ne varsa hepsi bozuldu. Ramazan olmasaydı idare ederdik   Allah, buna sebep olanlara hakkımızı bırakmasın.” diye bedduada bulundu.

“Ramazan ayında perişan olduk ne günahımız var?”

Kadriye Demircan rezil perişan olduk ne elektrik var nede su hangi zamanda yaşıyoruz elektrik kesilecek zaman mıdır? Dondurucularımızın içindeki tüm malzemelerimiz bozuldu, hepsini attık. Ramazan ayında perişan olduk. Yetkililer bize bir çare bulsunlar öyle olmuyor. Her şeye çare var ama, sıra elektriğe geldi mi çareler tükeniyor. Karanlıktayız çocuklarımız derslerine çalışamıyorlar.  Ne hakla bunu bize yapıyorlar, hiçbir şey istemiyoruz sadece elektrik istiyoruz." şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-M.Salih/Keskin—İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir