• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
`Ne olursun bırakma beni baba`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fevzi Bergut, 5 Haziran'da Halep'in muhaliflerin denetimindeki Sahur Mahallesi'nde rejimin bombardımanı sonucu enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışıyordu. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken kendisi de devam eden bombardımanların hedefi oldu. Bergut hayatını kaybetti.

Halepli aktvisit Baha Halebi tarafından sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Fevzi Bergut'un 10 yaşındaki oğlu Malik Bergut'un babasının cansız bedeninin yanında, "Baba Allah rızası için beni bırakma. Ne olursun bırakma beni" diyerek gözyaşı döktüğü görülüyor.

Halep Ramazan`a bombardımanla girdi

Halep`te son 24 saatte zalim Suriye rejimi ve Rusya ordusuna ait savaş uçakları 150 hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda toplam 55 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Yoğun hava saldırılarıyla birlikte rejim güçleri ve onun yanında savaşan milisler, Halep`in güney kırsalında bir saldırı başlattı. Rusya`nın ve rejimin hava saldırılarının hedefi olan muhaliflerin denetimindeki Katırcı Mahallesi'nde 20 kişi bombardıman sonucunda öldü. Hava saldırılarına maruz kalan bölgelere gelen sivil savunma ve kurtarma ekipleri ile gazeteciler aynı bölgeyi hedef alan bombardımana yakalandı.

Kaynak: Al Jazeera 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir