• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
Sur halkı açılan çadırda ilk iftarını açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Sur ilçe halkı ilk iftarını, tarihi Ulucami önünde Valilik tarafından kurulan 500 kişilik iftar çadırında açıldı. İftar çadırında Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, , İl Müftüsü Burhan İşliyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve çok sayıda vatandaş  bir araya geldi.

Diyarbakırlılar, iftar saatini okunan Kur`an-ı Kerim ve ilahileri dinleyerek bekledi.

Diyarbakır Hüseyin Vali Aksoy, iftar çadırında yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı münasebetiyle Diyarbakır Valiliği olarak Müftülüğümüzle işbirliği içerisinde bu iftar çadırını Ulucami`nin önünde açtık. Vatandaşlarımızın buradan yararlanmalarını sağladık ve bizler de bugün vatandaşlarımızla birlikte olduk. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek, onlarla beraber olmak adına da buradayız. Şu aşamada 500 kişilik bir iftar çadırı oluşturduk. Talep artarsa bunu geliştirmeyi ve büyütmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Sur halkına gıda yardımında bulunacaklarını belirten Vali Aksoy, “ Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce 10 bin gıda kolisi Diyarbakır`a gönderiliyor. Önümüzdeki günlerde Sur mağduru vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca Diyarbakır`a gönderilen paylarda iki kat bir artış olacak ve bunlardan da özellikle Sur mağdurlarımız başta olmak üzere bütün Diyarbakır halkının bu Ramazan münasebetiyle daha fazla yararlanmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.  (Emrah Deniz/Yunus Sırat-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir