• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Öğrencilerin dağa kaçırıldığı okulda skandal iddialar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2013 Şubat veya Mart ayında 15 Metal Bölümü öğrencisi “Yurt Dışı Gezi Projesi” kapsamında Almanya`ya götürdüğü ve bu gezide öğrencilerin PKK bürolarına gittiği ortaya çıktı.

Öğrencilerin ziyaret fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması üzerine okul müdürü Fethi Eroğlu, hakkında soruşturma açılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildi.

Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki bazı öğrencilerin “Yurt dışı Gezi Projesi” kapsamında götürüldükleri Almanya`da PKK`ye yakın büroları ziyaret ettiği ortaya çıktı. Daha önceden aynı okuldan 2 öğrenci kandırılarak dağa kaçırılırken, tüm bunlar kamuoyunda, “Okul müdürü PKK`ye eleman mı kazandırıyor ve dosya sumen altı mı ediliyor” yorumlarına neden olmuştu.

Bir diğer skandal iddia ise Almanya`da PKK`ye yakın büroların ziyaret edilmesinin ardından konuyla ilgili soruşturma açıldığı ve tamamlanan soruşturmanın da Mülki Amirler tarafından üzerinin kapatıldığı iddia edildi.

Okulun örgüt ile gündeme gelmesinin arkasında bazı öğretmenlerin ve okul müdürünün olduğu iddia edildi.

Teftiş Kurulu tarafından okul müdürü Fethi Eroğlu ile geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerin ifadesi alındı. İfadelerine başvurulan öğrenciler, öğretmenlerinden habersiz PKK bürolarına gittiklerini iddia ettiler. Tamamlanan soruşturma ile kınama cezasını alan okul müdürü Fethi Eroğlu`nun, Sicil Amiri olması münasebetiyle Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş tarafından cezasının kaldırıldığı ve dosyanın Mülki Amirler tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alındığı iddia edildi. Öğrencilerin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların yer aldığı dosyaya şu an kimse ulaşamıyor.

Ağabeyi PKK saflarında dağda öldürüldüğü ortaya çıkan ve önceden Eğitim-Sen üyesi olan okul müdürü Eroğlu`nun, aynı zamanda yolsuzlukla ilgili hakkında bir dosya olduğu ve bundan dolayı başka kurumda hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Almanya ve İtalya gezi programlarında proje bedeli olarak 280 bin avro, Romanya ve Polonya gezilerinde ise 70 bin avro alındığı belirtildi.

Okul Müdürü Eroğlu`nun aralarında siyasetçi ve bürokratların da bulunduğu ortaklar ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi içerisinde özel bir meslek oklu açma hazırlığında iddia edilirken, inşaatı bitmiş olan bu meslek okulun önümüzdeki dönemde eğitim öğretime başlayacağı öğrenildi.

Yetkililerin okul müdürü ve Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında iddialarla ilgili bilgi sahibi oldukları ve ellerinden bir dosya olduğu halde soruşturma açmamaları ise manidar bulundu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde merkez Bağlar ilçesinde bulunan Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2 öğrenci PKK tarafından çatışmalarda kullanılmak üzere kandırılarak dağa kaçırılmıştı. Söz konusu okulda 2012 yılında da 2 öğrencinin dağa kaçırıldığı iddia edilmişti.

(M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)











 

Bu haberler de ilginizi çekebilir