• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Umut Kervanı Platformundan binlerce aileye Ramazan yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Farklı illerde çalışmalarda bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi dernekler, Ramazan ayının girmesiyle yardım çalışmalarına hız verdi. Ramazan ayı girmeden hazırlıklarını tamamlayan yardım dernekleri; Diyarbakır, Batman, Gaziantep ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilde binlerce ihtiyaç sahibine Ramazan yardımında bulundu.

Umut Kapısı yüzlerce aileye yardım etti

Mayıs ayında yaptıkları yardımlarla ihtiyaç sahibi aileleri sevindirdiklerini açıklayan Platform üyesi derneklerden Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Ramazan ayında yardım çalışmalarını arttırarak sürdüreceklerini belirtti.

Yardım faaliyetleri hakkında açıklama yapan Diyarbakır Umut Kapısı Başkanı M. Sıddık Furkan, “Daha önce yardım komisyonu tarafından tespit edilen 242 aileye 9 bin 729TL tutarında, 64 Suriyeli aileye ise 3 bin 474 TL tutarında yardım yaptık.19 aileye de kırmızı et ve beyaz et dağıtımı yaptık. Ayrıca, hayırseverlerin 34 aileye bin 360 TL değerinde 2`şer kilogramlık kırmızı et dağıtımına aracı olduk. Toplamda 359 aileye 14 bin 978,5 TL tutarında yardımda bulunduk." dedi.

Başta tüm Diyarbakır halkı olmak üzere herkesi, yapacakları yardımlarda yanlarında görmek istediklerini sözlerine ekleyen Furkan, Ramazan ayında da yardım çalışmalarını ara vermeden devam ettireceklerini söyledi.

Umut Der Ramazan arifesinde yardımlarına başladı

Platform üyesi derneklerden Batman Umut Der de, Ramazan arifesinde fakir ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulundu.

Ramazan ayı boyunca da hayırseverlerin yapacakları yardımları muhtaç, fakir, yetim ve mülteci olarak Batman`a sığınan insanlara ulaştıracaklarını söyleyen Umut Der Genel Başkanı Halil Gergin,"Umut Der olarak yardım severlere sesleniyoruz. Fakirleri bir nebze de olsa sevindirelim. Bizlerin görevi zengin ile fakir arasında köprü olmaktır. Bu ayda yapılan hayırlara daha çok önem vermeliyiz. Ramazan arifesinde ilk yardımlarımızı dağıtmaya başladık. Ramazan ayı boyunca yardımlarımız davam edecektir. " şeklinde konuştu.

Öte yandan yardım paketi alanlar ise böylesi yardımlarla bir nebze olsa da ihtiyaçlarını sağladıklarını ifade ederek yardımda bulunanlara dua ettiler. 

Gaziantep Umut Der Ramazana yüzlerce aileyi sevindirerek girdi

Platform üyesi derneklerden Gaziantep Umut Der, Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahibi 600 aileye gıda başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulundu.

Hazırladıkları yardım paketlerini Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade eden Gaziantep Umut-Der Sekreteri Nihat Bakşi, Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin de desteğiyle binlerce aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Her ay yüzlerce fakir aileye başta gıda olmak üzere düzenli yardım yaptıklarını belirten Bakşi, "Hedefimiz bu Ramazan ayı içerisinde bizde kayıtlı olan bütün ailelere, hayırseverler aracılığıyla yardım ulaştırmaktır. Bu noktada hayırseverlerden isteğimiz yapacakları hayırları Gaziantep Umut-Der aracılığıyla fakirlere ulaştırmalarıdır. Gerekirse kendileri gelip bizimle beraber fakir aileleri görebilirler. Aynı zamanda yerinde yardım yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

"Suriyeli sığınmacılara da yardım ediyoruz"

Gıda yardımlarının yanı sıra giyim, ayakkabı ve nakdi yardımlarda da bulunacaklarını dile getiren Bakşi, Gaziantep'e sığınan Suriyeli mültecilere de yardım ettiklerini belirterek, “Umut Der olarak Suriye'deki iç savaştan kaçarak şehrimize sığınan fakir, yetim, dul ve zor durumda olan Suriyeli sığınmacılara yardımlarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Şanlıurfa Yar Der

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çalışmalarını sürdüren Yardım Eli Deneği, Ramazan öncesi yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerini yüzünü güldürdü.

Muhtaç aileleri önceden belirleyerek yardım etiklerini söyleyen Yar-Der gönüllüsü Hayati Yılmazoğlu, Suruç`ta birçok yardıma muhtaç aile olduğunu ve hayırseverlerin de desteğiyle Ramazan ayında bu ailelere ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

Viranşehir Cami-Der Ramazan yardımlarına başladı

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Umut kervanı Platformu üyesi Viranşehir Cami Der Ramazan öncesi yardımlarına hız verdi. Dernek tarafından onlarca aileye gıda ve muhtelif ev malzemesi yardımı yapıldı.

Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Cami Der Yardım Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Dolaş, yaptıkları yardımlarla Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere katkı sağlamak istediklerini ifade etti.  Suriyeli ailelere de yardımda gıda yardımında bulunduklarını belirten Dolaş, Ramazan ayında da yardımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Yardım yapılan aileler ise memnuniyetlerini dile getirerek dernek yetkililerine ve katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.

OSİYAD`dan muhtaç ailelere Ramazan yardımı

Umut Kervanı Yardım Platformu`na üye derneklerden Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) Ramazan ayı öncesi yaptığı yardımlarla fakir ve muhtaçların yüzünü güldürdü.

OSİYAD Yardım Komisyonu Başkanı Mehmet Şerif Keser,"Hayırseverlerin desteğiyle hazırladığımız yardımları Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma imkanımız oldu. İnşaallah yardım çalışmalarımız Ramazan ayında da arttırarak sürdüreceğiz." dedi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir