• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Yasin Börü davasının 6`ncı duruşması devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin açılan 18'si tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 6`ıncı duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Saat 10.30`da başlayan davada ‘çocuk sanık` A.S`nin ifadesi tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`ndan Ses ve görüntü bilişim sistemi (SESBİS) ile alındı. A.S. üzerine atılı suçlamaları ret etti.

Daha önceki ifadesinde katil zanlısı Sedat Çoban`ı tanımadığını ifade eden A.S, bu duruşmada Sedat Çoban`ı teşhis etti. Mağdur avukatları A.S`nin ifadelerinin çelişkili olduğunu söyledi.

Davaya ayrıca bilirkişiye gönderilen görüntüler de geldi. Bilirkişiden gelen görüntülerden Rıdvan Baş, Mehmet Çağlar ve Erkan Balaban muhtemel teşhis edildi. Sanıklar bilirkişiden gelen raporlardaki kişilerin kendileri olmadığını ileri sürdü.

Mağdur yakınları ise bilirkişi raporunun dikkate alınarak, tutuksuz yargılanan Rıdvan Baş`ın tutuklanmasını talep etti. Mağdur avukatları ayrıca mahkemeden dosyaları davayla birleştiren suça sürüklenen çocukların, DNA, HTS ve parmak izlerini istedi.

Savcı tutuklu bulunan 18 kişinin tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Duruşma verilen yarım saatlik aranın ardından devam ediyor.  (M. Hüseyin Temel, M. Fatih Akgül – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir