• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Pazarcı esnafı Ramazan ayına umutlu girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayından beklentilerinin olumlu yönde ifade eden pazarcı esnafı, bu ayın bereketinin işlerine yansımasını beklediklerini ifade ettiler.

Ramazan ayının ilk günü olması nedeniyle şu an için fazla bir hareketlilik olmadığını belirten Pazar esnalarından Ramazan Erdoğan, "Bu gün ilk gün olması nedeniyle şu an pek fazla bir hareketlilik olduğu söylenemez. Tabi ilerleyen saatlerde özelikle ikindi vaktine doğru yoğun olmasını bekliyoruz. Şu anda vatandaşlar genelde camilerde mukabelelerde ve ya çalışıyor. İftar saatine yakın zamanlar bir koşuşturma başladığı için bu da işlerimize yansır. Sonuçta Ramazan ayı bereket ayıdır. Biz bu ayın bereketine inandığımız için bu ayda işlerimize ve hayatımıza da bereketleneceğini umut ediyoruz. Yine sonuçta rızkımız bellidir. Allah hayırlısını versin diyelim. Her kes işlerinin olmasını bekler ama Allah neyi takdir etmişse o olur. Sonuçta bu aydan umutluyuz." dedi.

İşlerinin diğer günlere oranla biraz hareketlendiğini belirten bir başka esnaf Mehmet Akay ise pazar çevresinde bulunan kayıt dışı satıcılardan dert yandı.

Kayıt dışı satıcı konusunda oldukça muzdarip olduğunu belirten Akay, "Adam markettir, manav yeri açmış. Zücaciyecidir manav bölümü açmış. Bakın pazar etrafında çok sayıda kayıt dışı satıcı var. Bunlar bizi olumsuz etkiliyor. Bizler ekstra vergi verirken zabıta ekipleri gelip bizlere bin türlü zorluk çıkartıyor. Ama maalesef kayıt dışı satıcıları görmezden geliyorlar. Ramazan ayı olması nedeniyle şu için işlerimizde fark edilir bir hareketlilik yok ama yine beklentilerimiz var. İftar saati yaklaştığında insanlarımız genel o saatte alışverişe çıkıyor. Tabi yine sonuçta Ramazan ayının genelinde işlerimizin artmasını bekliyor ve öyle umut ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir