• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
UMKE Gaziantep bölge tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde 21 bölge olarak yapılanan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) 8’inci bölgesi olan Gaziantep’te yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

UMKE’nin 8’inci bölgesi olan Gaziantep koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tatbikata, Güneydoğu Anadolu bölgesi batı illeri Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep’teki ekipleri katıldı.

Erikçe Park Ormanında düzenlenen tatbikat, seminer, vaka senaryolarının tatbiki ve oyunlar olmak üzere üç bölümde gerçekleştirildi. Seminerlerde eğitimciler tarafından interaktif konu anlatımı yapılarak vaka senaryo tatbiki uygulandı.

Teorik ve pratik bilgilerin pekiştirilmesi, ekip organizasyonu ve uyumlu çalışmanın öneminin vurgulanması, telsiz kullanma, arazide harita okuma, yön bulma gibi becerilerin kazanılmasına yönelik senaryolar hazırlandı.

Vaka senaryolarının tatbikinde, senaryoya göre hazırlanmış alanda önce arama kurtarma ekiplerince arama faaliyeti yapıldı, bu ekiplerce bulunan hasta ve yaralılara UMKE timlerince müdahale edilerek tahliyeleri sağlandı.

Gerçeği aratmayan tatbikat ile olay yeri yönetimi ve triaj, KBRN vakalarına yaklaşım, arazide yön bulma, arazide arama kurtarma, afetlerde haberleşme becerilerinin arttırılması hedeflendi.

3 gün süren kamp sonunda ‘Ulusal Medikal Kurtarma Ekibini’ tatbikat yerinde ziyaret eden Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ise katılımlarından ve başarılı çalışmalarından dolayı UMKE ve ŞAHKUT'a teşekkür ederek sertifikalarını verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir