• DOLAR 32.548
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2430.686
  • ...
Muhammed Ali'nin eldivenleri sergiye açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki gün önce hayatını kaybeden ABD'li efsanevi boksör Muhammed Ali'nin olimpiyatlarda kullandığı eldivenleri Gaziantep'te kurulan ‘Olimpiyat Sergisi’nde ziyaretçilere açıldı. Muhammed Ali'nin imzalı eldivenlerini gören vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Gaziantep'te özel bir şirket tarafından kurulan ‘Olimpiyat Sergisi’ ziyarete açıldı. Sergide, geçmişten günümüze kadar olan olimpiyatlarda kullanılın meşaleler, ünlü sporcuların kıyafet ve malzemeleri, olimpiyat afişleri ile madalyalar bulunuyor.

Sergiyi gezen ziyaretçiler en çok ilgiyi Muhammed Ali'nin 1960 yılında henüz 18 yaşındayken Roma Olimpiyatları'nda altın madalyayı kazanırken ve 1971 yılında profesyonel boks hayatında ilk kaybettiği maçta kullandığı ' Muhammed Ali' imzalı boks eldivenlerine büyük bir ilgi gösteriyor.

Sergiyi ziyarete gelen vatandaşlardan Sezer Sökmen, Muhammed Ali'nin dünyaca ünlü bir boksör olduğunu, Müslümanların gönlünde iz bırakan bir şahsiyet olduğunu, ölümüyle tüm dünyayı üzdüğünü söyledi.

Sökmen, “Muhammed Ali’in eldivenlerini görmek gerçekten bizi çok duygulandırdı. Ayrı bir mutluluk, ama bir taraftan da ölmüş olması bizde ayrı bir hüzne neden oldu. Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah dünyadaki ve Türkiye’deki tüm sporculara örnek olacaktır.” dedi.

Muhammed Ali'nin olimpiyatlarda kullandığı eldivenleri görünce duygulandığını belirten Ahmet Taş isimli vatandaş ise “Öncelikle Allah rahmet eylesin. Sonradan Müslüman olan bir boksör. Ama doğruyu bulmuş ve doru yolu seçmiş. Şimdi vefat etti. Allah rahmet eylesin. Burada da eldivenlerini gördük. Ziyarete geldik. Tabi eldivenleri burada görmek güzel bir duygu oldu, bizim için.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir