• DOLAR 32.511
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2488.956
  • ...
Müslümanlar ilk teravihte camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk teravihinde Müslümanlar camilere akın etti. İlk teravihi kılmanın heyecanını yaşayan Müslümanlar hep birlikte dua ederek zikirler çekti.

Şanlıurfa

Birçok camide olduğu gibi Ramazan ayının manevi havasının daha yoğun yaşandığı Hz.İbrahim'in ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl'deki  Mevlidi Halil (Dergâh) camisinde teravih namazı kılmak isteyen yüzlerce Şanlıurfalı, namaz kılıp İslam ümmeti için dua etti.

Kadınların ve çocukların da iştirak ettiği camide kadınlar ve erkekler ayrı kapılardan camiye girdi. Bazı engelli vatandaşların cami avlusunda namaz kıldığı görüldü.

Teravih namazı öncesi camiye gelen halka,  vaizler tarafından Ramazan ayının önemi ve anlamı hakkında bilgi verildi. Namaz sonrası cami avlusunda bulunan Hz. İbrahim'in doğduğuna inanılan mağaraya giren çok sayıda kadın ve erkek uzun uzun dua etti.

Teravih için camiye gelenler kendilerine uzatılan İLKHA mikrofonlarına Ramazan ayının tüm İslam ümmetine hayır getirmesini ve İslam ülkelerindeki kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diledi.

On bir ayı sultanı olan Ramazan ayı hakkında camide konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ise Ramazan ayını bir yağmura benzeterek herkesi bu yağmurda ıslanmaya davet etti.

Birecik

Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde de Müslümanlar ilk teravih namazına eda etmek için başta ilçenin büyük camilerinden olan Emine Hatun Camii`si olmak üzere Ulu Cami ve Hacı Ahmet camilerine geldi.

İlk teravihte kadın ve çocukların çoğunlukta oldukları gözlendi. Akşam namazının ardından camileri dolduran Müslümanlar Ramazan ayının bereketinin anlatıldığı vaazı dinledi. Verilen vaazın ardından hep birlikte saf tutan Müslümanlar ilk teravih namazlarını eda etti.

Adana

Adana Merkez Cami tüm mübarek gün ve gecelerde olduğu gibi Ramazan`ın ilk teravihinde de vatandaşların tercih ettiği adres oldu. Camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan`a ulaşmanın sevincini beraberce paylaştı. Yatsının ardından teravih namazını kılan cemaat, topluca getirilen salavatlar ve yapılan dua ile Ramazan`ın ilk gecesini ihya ettiler.

Yatsı namazı öncesi Adana Merkez Camii`ne gelmeye başlayan cemaat, İl Müftüsü Arif Gökce tarafından verilen vaazı dinledi. Ramazan ayının faziletlerinden bahseden Gökce, “Ramazan ayı; rahmet ayıdır, Kur`an ayıdır, oruç ayıdır. Peygamber efendimizin buyurduğu üzere başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden azadeliktir. Ramazan gelince rahmet kapıları açılır, cehennem kapıları ise kapatılır. Oruç kötülüklere karşı kalkandır.” dedi.

Ezanının okunmasının ardından yatsı ve teravih namazlarını eda eden Adanalılar, hep bir ağızdan  getirilen salavatlara eşlik ettiler. Cami çıkışında birbirlerinin Ramazan`ını tebrik eden cemaat, bu gece kalkılacak sahurun heyecanını paylaştıklarını söylediler.

Ağrı

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Ağrı'da da büyük bir heyecan ile kılındı. Teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

Kentin büyük camilerinden olan Merkez Camii, Meydan Camileri başta olmak üzere ildeki tüm camiler teravih namazı için gelen insanlarla doldu taştı. Camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan'a ulaşmanın sevincini ve manevi atmosferini beraberce yaşadılar.

İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocukların da çokluğu dikkat çekti.

Merkez Camiinde teravih namazını kılan cemaat, Ramazan ayının önemine vurgu yapılan vaazı dinledi. Verilen vaazdan sonra Ağrılılar ilk teravih namazını kılmanın huzuru içinde olduklarını belirterek, Ramazan ayının İslam Ümmetine ve insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundular.

Batman

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Batman'da da büyük coşkuyla kılındı. Şehrin büyük camilerinden olan Şevket Başak Camii, teravih namazı için gelen insanlarla doldu taştı. Camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan'a ulaşmanın sevincini beraberce yaşadılar.

Ramazan`ın ilk teravihinde camilere gelen vatandaşlar da sevincini dile getirerek, Ramazan'ın tüm İslam alemine huzur getirmesini ifade etti.

İlk teravih namazı ile ilgili duygularını anlatan çocuklar ise Ramazan`ı sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler.

Mersin

On bir ayın Sultanı olan Ramazan ayının ilk teravih namazı kaçırmak istemeyen vatandaşlar, Mersin ve ilçelerinde ilk teravih namazı için camilere akın etti.

Özellikle Ulu Cami ve Muğdat Camiinde kılınan teravih namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, teravihe ailece gelenler güzel görüntüler oluşturdu.

Ramazan ayının manevi atmosferde dolu dolu geçirmek için bir fırsat olduğunu belirten Mersinliler bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.

Kılınan teravih namazlarının ardından vatandaşlar bol bol dua ederken, ilk teravih namazının kılınması sevinciyle camilerden ayrıldılar.

Gaziantep

Müslümanlar yılın Ramazan ayının teravih namazını Gaziantep`te Ulu Cami ve başta tarihi camiiler olmak üzere tüm camileri tıklım tıklım doldurdu.

Ulu Camii`de kılınan teravih öncesi Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan ayı ile ilgili bir vaaz verdi. Ardından Yatsı ezanıyla birlikte cemaat saf tutarak, Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Çok sayıda kadın ve çocuğun da teravih namazı için camilere geldiği görülürken, kimi vatandaşlar namaza aileleri ile birlikte geldi. Namaza gelen kadınlar da kendilerine ayrılan bölümde namaz kıldı.

Mübarek Ramazan ayı tüm İslam alemine hayırlara vesile olması dileyen Müftü Çelik ve vatandaşlar, Ramazan ayının bütün dünyaya huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ettiler.

Şırnak

Sokağa çıkma yasağını belirli saatlerde devam ettiği Şırnak`ın Cizre ilçesinde başta Hz. Nuh Nebi Camisi olmak üzerek diğer camilere de akın eden halk, Ramazan ayının öncelikle kendi memleketleri olmak üzere tüm İslam alemine huzur ve bereket getirmesini temenni etti.

İlk teravih namazının kılınmasından sonra açıklamalarda bulunan Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz, “Rabbim bu Ramazan ayını, bu Ramazan hilalini imana, İslam`a, güzelliğe ve selamete vesile eylesin.” dedi.

İlçede sokağa çıkma yasağının 23.00 ile 02.30 kaldırıldığını hatırlatan Müftü Yılmaz, dolayısıyla bütün cemaatimiz sabah namazına gelebilecek. Beş vaktini camide idrak edebilecek.” diye konuştu.

Duygularını paylaşan Cizreliler ise Ramazan`ın barış ve huzura vesile olması temennisinde bulundu. (Osman Gülebak, Ayhan Kaya, Ramazan Casuk, Bahattin Coşkunkan, Hamdi Savcı, M. Sait Çelik, İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir