• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Diyarbakır halkı ilk teravihte camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı olan ramazan ayının başlamasıyla birlikte camilere akın eden Müslümanlar, ilk teravih namazlarını kıldılar.

Diyarbakır`da ramazan coşkusunu yaşayan halk, teravih namazını kılmak için  sokağa çıkma yasağının  ve çatışmaların aylarca yaşandığı merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami`ye geldi.

Namaz öncesi cemaate vaaz veren Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, mübarek ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ramazan ayının Kur`an-ı Kerim ayı olduğunu dile getiren Tolan, “Kur`an bu ayda nazil olduğu için değer kazanıyor. Bu ayda Kur`an-ı okumak, anlamaya çalışmak, dinlemek, ona ilgi ve alaka göstermek lazım. Ramazanda kötü huylarımız gitsin, yerine güzel huylar gelsin. Eksikliğimiz varsa onu giderelim. Düşüncemizde yanlış noktalar varsa düzeltelim. Kendimizi İslamî yönden geliştirelim. Bizim de İslami yönden bir hissemiz, bir derdimiz olsun. Ramazanın bize bir katkı vermesi gerekiyor.” dedi.

Yaşlı, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu vatandaşlar, yatsı namazının ardından teravih namazını eda ettiler.

Namaz esnasında çocukların camide koşturmaları güzel görüntüler oluşturdu.

Ramazan ayını heyecanla beklediklerini söyleyen Diyarbakırlılar ise ilk teravih namazını kılmanın huzurunu yaşadıklarını belirttiler.

Hayrı ve bereketi fazla olan bu ayın değerinin bilinmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Böyle bir mübarek ayın hürmeti, hayrı, hatırı ve bereketi başkadır. Bunun değerini bilmek lazım. Ramazan ayını değerlendirmeli, hoşgörü ve kardeşlikle geçinmeliyiz. Hepimizin kendimizi muhasebe etmesi gerekiyor. Bunu sadece ramazan için değil, hayatımızın bütününe aktarmamız lazım.” şeklinde konuştular.

Çınarlılar ilk teravih namazını dualarla ihya ettiler

Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde Ramazan ayının ilk teravih namazında halk camilere akın etti. Dörtyol Camii`ne gelen Çınarlılar, ezan okunmasının ardından yatsı namazını kıldılar.

Daha sonra Teravih namazını cemaatle eda eden Çınarlılar, namaz sonrası hep birlikte dua ederek, yarınki Ramazan orucu için niyet getirdiler.

Ayrıca, bayanların ve çocukların da Teravih namazına ilgi gösterdikleri görüldü.

Teravih namazının ardından rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ile ilgili duygularını paylaşan Ahmet Demir, “Bu gece hayırlısı ile ilk teravih namazını kıldık. Bu ayı inşallah ibadet ile geçireceğiz.“ dedi.

Ramazan ayının Müslümanların birlik ve beraberlik getirmesini dileyen belirten Demir, Ramazan Ayı`nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi.

İlk Teravih namazını kılmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Mehmet Güler, “Ramazan ayının ilk Teravihini kıldık, oruç tutacağız, bu ayı dolu dolu geçireceğiz. Mukabeleye katılıp, Kur'an-ı Kerim okuyacağız.“ ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman, Emrah Deniz, Vedat Aydın- İLKHA)

 


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir