• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Keşfetmediğiniz Yerler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KEŞFETMEDİĞİNİZ YERLER

Her ne kadar Dünya`da keşfedilmemiş yer az kalsa da, henüz sizin keşfetmediğiniz çok fazla yer olabilir. Bir yeri keşfetmek için orayı turistik mecmualarda okumak ya da belgeselde izlemek yeterli olur mu? Elbette hayır. Orayı birebir gezmedikçe, tarih kokan taşlarına ve yapılarına yakından bakmadıkça, dokunmadıkça, tarihi bizzat yaşamış olan birinci ağızlardan dinlemedikçe içi boş bilgilerin ne anlamı kalır ki? Hadi bu sefer bir değişiklik yapın ve Balkan turu ile bu tatilinizi renklendirin. Daha önce hiç görmediğiniz yerleri keşfedin ve tarihin o cezbedici kokusunu ciğerlerinizde hissedin. Hem kültürel birikiminize eşsiz değerler katın, hem de hayatınız boyunca unutamayacağınız eşsiz tecrübeler yaşayın.

Tarihimiz

Bu eşsiz tecrübeleri güzide bir Balkan turu ile edinebilirsiniz. Eşsiz Balkan şehirlerini görmek, Sırbistan`ın kararsız ve değişken havasını hissetmek, Makedonya`daki Osmanlı tarihinin muazzam eserlerini keşfetmek, Bosna-Hersek`te ise sonsuz Türk hayranlığını keşfetmek istemez misiniz? Makedonya turları yaparken, rehberinizden özellikle sizleri Osmanlı mimarisinin örneklerini göstermesini isteyiniz. Çünkü oralara kadar gidip de İmparatorluk zamanından kalan hamamları, medreseleri, kuleler ve kervansarayları görmeden gelmek ayıp olmaz mı? Ardından bir Saraybosna turu yaparak Anadolu`da yaşayan bizlere hayran kalmış bir ülkenin başkentini gezebilirsiniz. Ayrıca yakın çağda iki önemli savaş atlatmış olan bu ülkenin tarihi hakkında birinci ağızlardan bilgi edinebilir, savaş ve tarih kokan bu toprakların etkisine kapılabilirsiniz..

Rönesans Sonrası

Bosna-Hersek demişken, bu topraklardaki Türk hayranlığının en önemli örneklerinden biri olan Ayvaz Dede Festivalinden bahsetmezsek olmaz. Bu festival, 500 yıl önce, Osmanlı`nın Balkanları ele geçirmesini kutlamak için düzenlenen bir organizasyon. Ayrıca zaten çok renkli bir etnik yapıya sahip olan bu ülkede, böylesine bir organizasyona katılımın Müslüman, Ortodoks ya da Katolik fark etmeksizin farklı din ve mezheplerden insanlarca kutlanması, milli duygularımızı kabartıyor. Sonraki durağımız olan Sırbistan`da ise, Belgrad turu yaparak daha önce görmemiş olduğunuz mimarideki şehirleri inceleyebilir, Rönesans sonrası Gotik mimarinin terk edişinden itibaren başlamış olan Barok ve Rokoko tarzı mimarinin enfes örneklerini bulabilirsiniz. Bu tatilde kendinize bir şeyler katın ve keşfedin. Pişman olmayacaksınız.

İLANDIR

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir