• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
`7 kişilik ailem 3 parçaya ayrıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta PKK`lilerin kazdığı çukurlar ve kurduğu barikatlar yüzünden evlerini terk eden aileler, Şırnak merkeze bağlı İkizce (Mılgaşantiye) köyüne kurdukları derme çatma çadırda yaşamak zorunda kalıyor.

Maddi durumu iyi olmayan ve yaklaşık 350 kişiden oluşan aileler, yaklaşık 3 aydır İkizce köyünde kendi imkânlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamaya çalışıyor.  

Çadırda yaşayan 10 ailenin tek lavaboyu kullandığını, bunun da çok sağlıksız bir ortam oluşturduğunu ifade eden aileler, en büyük sıkıntılarının su ve kanalizasyon olduğunu söylediler.

“Başımıza neler getirdiler, bize zulmettiler”

3 aydır çadırda yaşamak zorunda kalan ve ismini vermek istemeyen Şırnaklı, 7 kişilik ailesinin 3 parçaya ayrıldığını söyleyerek, yaşadığı mağduriyeti şöyle dile getirdi:

“Ben ve eşim buradayız, bir oğlum Ankara`ya gitti, 2 oğlum ile gelinim de Kızıltepe`ye gittiler. 7 kişilik ailem 3 parçaya ayrıldı. Halimizi görüyorsunuz, söyleyecek söze gerek var mı? Çadırdayız ve çok sıcak. Mübarek Ramazan ayı da geldi ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz bunu istemiyorduk. Başımıza neler getirdiler. Bize zulmettiler. Biz kendimiz bunu başımıza getirdik. Eşekler var ve olana kadar da halimiz de böyle olacak.”

“Bizi evlerimizden göç ettirdiler ve kadınlarımız, çocuklarımız batıya göç etmek zorunda kaldılar”

Yaşanan olayların savunulacak bir tarafının olmadığını belirten Şırnaklı, “Kürtlük sadece 3 şehirle mi? Hayır! Doğu ve Güneydoğu`nun hepsi Kürt`tür. Sadece bu 3 yerdekiler mi Kürt`tür? Hayır! Başımıza bunu getirdiler. Bizi evlerimizden göç ettirdiler. Kadınlarımız, çocuklarımız batıya göç etmek zorunda kaldılar. Çocuklarımız Kürtçe konuşmayı unuttu. Bu çok saçma bir şeydir. Elle tutulup savunulacak bir şey değildir.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir