• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
‘Ramazan ayında vaktimizi ibadetlerle geçirelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam'ın rükünlerinden bir rükün olan ve Allah nezdinde en sevilen, mükâfatını sadece Allah'u Teâlâ tarafından verildiği bir ibadet olan Ramazan orucu bu gece kalkılacak ilk sahurla başlayacak.

Ramazan ayı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Molla Beşir Şimşek, bu mübarek ayın ehemmiyetinin, öneminin, gayesinin,  maksadının ve hikmetlerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Şimşek, “Ramazan ayın hayrı, hasenatı, diğer aylara göre yüz binlerce kat Allah nezdinde değer kazandığı bir aydır. Allah Teâlâ bu aya değer vermiştir ve Müslümanların da bu aya değer vermesi lazım. Bu ayda Kur`an nazil olmuştur. Orucun en iyi şekilde bütün organlarımızla beraber tutulması gerekir. Sadece midemiz ile değil. Oruç tutarak kendimizi muhafaza ederiz. Oruç bizi yanlışlardan haramlardan uzak tutsun.” dedi

Ramazan ayında Kur`an-ı Kerim`in bol bol okunması gerektiğinin altını çizen Şimşek,  “İmkân varsa Kur`an`ın meali ile varsa tefsir eşliğinde okunması lazım. Böylece Kur`an`ın gerçek manasını öğrenmiş oluruz. Mukabele, hatim yapacağız ama anlayarak bu işi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Zekâtın en güzel şekilde yerine ulaştırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, “Bu ayda zekâtın en güzel şekilde yerine getirilmesi ve fakirlere bunun ulaştırılması çok önemlidir. Bu ya da sürekli ibadet halinde olmamız lazım. Kuran okuyarak, namaz kılarak, teravihlere iştirak ederek ve gece namazlarına kalkarak, faziletlerle dolu mübarek Ramazan ayının her saniyesini, her anını karla geçirmek gerekir. Bize fayda verecek amellerle ile geçirelim bu mübarek ayı.”  

Şimşek, son olarak şunları söyledi: “Ramazan ayında insan kendini sabra alıştırıyor. Daha önceki eğlencelerden ve zevklerden uzak tutarak kendini sabra alıştırıyor. Bununla beraber hayatımızın geri kalan kısmını bu sabırla ibadetle yapmış oluruz. Ayrıca sıcak havalarda çalışmak zorunda kalanlar kardeşlerimiz var. İş sahipleri ve patronların onlara bu konuda merhametli ve hürmet etmeleri gerekir.”  (Emrah Deniz- İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir