• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
`Soruşturmada yapılmayan işlemleri mahkeme yapmaya çalışıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş`in katil zanlılarının yargılandığı davanın 6`ıncı duruşması yarın Ankara 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Dava hakkında İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Av. Hasan Bozdaş, dosyanın soruşturma aşamasındaki eksikliklerine dikkat çekti.

Dosyada 18 tutuklu sanığın bulunduğunu dile getiren Bozdaş, 4 tane de firari sanığın olduğunu belirtti.

Dosyada 1`i tutuklu 7 suça sürüklenen çocuğun olduğunu dile getiren Bozdaş, 2 çocuğun ise hakkında yakalama kararının olduğunu belirterek, “Dava dosyası kapsamında birçok işlem tamamlandı. Şu an 4 tane firari sanık var. Bununla beraber Ankara 1`inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir dosya vardı. Bu dosyada 7 suça sürüklenen çocuk yargılanıyordu. Bu dosya Yargıtay tarafından Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dosyayla birleştirildi. Dosyada 7`si suça sürüklenen çocuk toplamda 41 kişi bulunmakta. Bu sanıklardan 18`i tutukludur.” dedi.

“Hala gelmeyen HTS (Telefon Sinyali Dökümü) kayıtları var”

Yarın görülecek davada dosyaya dâhil edilen suça sürüklenen çocukların ifadesinin alınmasını talep edeceklerini belirten Bozdaş şöyle konuştu: “Daha önce 1`inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde bu çocukların ifadeleri alınmıştı. Biz yarın mahkemeden bu çocukların tekrardan ifadelerinin alınması talebinde bulunacağız. Bununla beraber kendilerine çeşitli sorularımız olacak. Dosya kapsamında bilirkişiye gönderilen bir görüntü vardı. Bu görüntünün bilirkişiden dönmüş olması halinde sanıkların fotoğrafları ve video kayıtlarında bulunan görüntülerin karşılaştırması olacak. Bu karşılaştırma ile sanıklar teşhis edilecek mi? Bunu bekliyoruz. Hala gelmeyen HTS (Telefon Sinyali Dökümü) kayıtları vardı, bunu bekliyoruz.”

“Dosyada deliller eksik ve ihmal çok”

Dosyadaki eksiklere de değinen Bozdaş, “Davanın soruşturma aşaması çok eksikliklerle dolu. Savcının yapması gereken işi hali hazırda mahkeme yapmaya çalışıyor. Bu açıdan yargılama uzuyor, mağdurlar daha fazla mağdur oluyor ve adil yargılanmak hakkı kısmen zarar görebilir. Çünkü dediğimiz gibi deliller çok fazla eksik ve ihmaller çok fazla bu dosyada.” diye konuştu.

Son olarak davanın kapalı görüleceğini söyleyen Bozdaş, “Davayı kapalı görme kararı milletvekilleri, basın ve stajyer avukatlar için geçerli değil. 7 suça sürüklenen çocukta davaya eklendiği için mahkeme, davayı sadece sanıklara, müdafilerine ve müdahillere açık bırakabilir. Bu yetki de mahkemenin elindedir.” dedi.

Hatırlanacağı üzere HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısı ile meydana gelen 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş katledilmiş, Yusuf Er ise saldırılarda yaralı olarak kurtulmuştu. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir