• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Gençlik Haftası etkinliklerinde dereceye girenler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu tarafından Mayıs ayının son haftası ilan edilen “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında Batman'da sabah namazı buluşması ile start verilen yapılan bir dizi etkinliklerde dereceye giren gençlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Batman Eski İl Kültür Turizm Konferans Salonunda yapılan program Abdulhakim Gültekin'in sunumu ve Muhammed Fatih Varol Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, ilahi sanatçılarından Özcan Atsat seslendirdiği ilahi ve ezgilerle davam etti.  

Seslendirilen ilahi ve ezgilerden sonra Kur'an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerim`in yeryüzünü ve gönülleri aydınlatan ilahi bir güneş olduğunu söyledi.

“Kur'an-ı Kerim adına yanan bir meşale olmak zorundayız”

Kur'an-ı Kerim`in konuşulmadığı memleket, toplum ve gönüllerin çoraklaşmış toprak gibi olduğunu belirten Altun, “Nasıl ki gündüzümüz güneşe muhtaç ise renkleri ve cinsleri tanımak için güneşin ışığına muhtaç isek, hayatın içindeki güzellikleri ve çirkinlikleri görebilmek onları tanıyabilmek ve onlardan korunabilmek için de Kur'an-ı Kerim'in ziyasına, onun nuruna muhtacız. Öyle ise her birimiz Kur'an-ı Kerim adına yanan bir meşale olmak zorundayız. Kur'an ile konuşan, onunla yolunu gören, ona sorarak hayatını yaşayan, hayatını ona göre programlayan bir gençlik, topluluk, toplum ve ümmet meydana getirmek hepimizin özellikle şuurlu ve Kur'an konusunda endişesi olan her Müslüman'ın birinci vazifesidir. Kur'an Kerim bu topraklarda susarsa, Kur'an-ı Kerim'in sesi tüm seslerden daha gür çıkmasa bilin ki o toplum ölmeye, çürümeye ve çökmeye mahkumdur.” dedi.

“Her Müslüman, İslami gençlik için elinden gelen gayreti göstermelidir”

Kur'an-ı Kerim'i ayet ayet ve süre süre hayatımıza nakış etmek zorunda olduğumuzu vurgulayan Altun, “Gücü ve kuvveti yerinde olan şuurlu ve İslami endişesi olan bütün gençler bunu yapmak zorundadır.  Sevgili Peygamberimiz (sav) 'Gençlerin gücü ile yardım edindim, gençler ile dini ikame etme ve dini topraklara hakim etme konusunda Allah tarafından desteklendim' diyor. O zaman sadece asr-ı saadete has olan bir gençlik değil, kendi ilhamını asr-ı saadetten alan. Model olarak asr-ı saadeti kabul eden, zamanımızın ve çağımızın da bir gençliği olmalıdır. Bu gençlik Kur'an ile konuşmalı, Kur'an ile kendini donatmış, Kur'an ile yürüyebilen, olaylara ve meselelere Kur'anî bir bakış açısına sahip olan bir gençlik olmalıdır. Ümmet bu gençliğin hayali ve özlemiyle yanıp tutuşurken elbette duyarlı ve uyanık her Müslüman bu gençliğin inşası konusunda elinden gelen gayreti göstermeli ve bu konuda bir seferberlik içinde yer almalıdır. Kur'an Nesli Platformu ile buna bağlı İslam ve Kur'an adına gece gündüz demeden bütün gücünü, yetkisini ve ne vasıta varsa kullanarak hizmet eden herkese destek olunmalıdır.” şeklinde konuştu.

 “Her birimiz Kur'an-ı Kerimin davasını sırtlanmalıyız”

Dün kendilerine sahip çıkılmayan gençliğin bugün her türlü pisliğe bulaştığını ifade eden Altun, “Sahipsiz kalan o gençlik bugün gözlerimizi oyuyor, evlerimize bombalar salıyor ve bugün bizleri paramparça ediyor. İşte eğer dün gençliğe sahip çıkılsaydı ve gençlik imanî bir şuur ile ayakta tutulmuş olabilseydi bugün o gençleri ellerinde bombalar değil ıslah için kapı kapı dolaşan dini irşat ediciler olabilirdi. Onun için bizim en büyük vazifemiz içinde bulunduğumuz durumu iyice okumak ve şuanda yapmamız gerekenler konusunda bir an önce ayağa kalmak ve harekete geçmektir. Şayet olmasa bundan önce olanların daha beteri olacaktır. Bu yüzden her birimiz Kur'an-ı anlatan bir dil ve Kur'an-ı Kerim`in davasını sırtında taşıyan bir davetçi edasıyla yollara koyulmalı ve kendimizi bu işe adamalıyız.” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından tören futbol turnuvası, bilgi yarışması, kitap analiz sınavı ve halk koşusu gibi etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri verildi. (M.Sait Çelik - İLKHA)

 
















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir