• DOLAR 32.457
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2477.134
  • ...
`Nusaybin`in ezansız kalmasına vicdanım tahammül etmedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - (AA) PKK'ye karşı yapılan perasyonların tamamlandığı ancak sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevli imam, ilçede ezanın susmaması için beş vakit camiye giderek ezan okudu.

İlçede PKK'llierin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan operasyonun sona ermesinin ardından ilçede kolluk kuvvetlerinin arama tarama çalışmaları sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede görevli imam Ahmet Deniz, Nusaybin'in ezansız kalmaması için her vakit görev yaptığı Şeyh Reşit Camisi'ne giderek merkezi sistemden ezan okudu.

Okuduğu ezanlar operasyon süresince ilçede yankıladığını ifade eden Deniz, 1975 yılından beri imamlık yaptığını, son 20 yıldır Şeyh Reşit Camisi'nde görevini sürdürdüğünü söyledi.

Caminin çok küçük olduğunu 2010 yılında Nusaybin halkının desteği ile yeniden inşa edildiğini ve merkez cami haline geldiğini aktaran Deniz, "40 senedir imamım. Nusaybin semalarının ezansız kalmasına vicdanım tahammül etmedi. Ben de ezanı hiç kesmedim." dedi.

"Allah'a çok şükür Nusaybin ezansız kalmadı"

İmamlığı çok sevdiğini, görevini yerine getirdiği için de çok mutlu olduğunu kaydeden Deniz, "Merkezi sistem olduğu için hem Nusaybin hem de köy camilerinde ezan okunmuş oldu. 'Allah'a ibadete gelin' çağrısından daha güzel hiçbir kelime yoktur. Onun için çok mutluyum. Kalbim çok rahat. Bu camide ezanı 5 vakit okudum. Yakın yerlerdeki cemaat de camiye geldi. Allah onlardan razı olsun." şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Faysal Tekin, 47 yıldır ilçede ikamet ettiğini belirterek, imam Deniz'i çok sevdiklerini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir