• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Görmez: Bırakın çocuğu camide oynasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye`de önemli bir nüfusun Şafii mezhebinden olduğunu belirten Görmez, Şafii mezhebinde nafile namazların 4 rekât olarak kılınmadığını kaydetti. Şafii mezhebinden olan vatandaşların şikâyeti üzerine son 3 yıldır teravih namazlarında ikişer rekâtta selam vermeyi esas aldıklarını belirten Görmez, “Bizim mezhebimizde iki rekatta selam vermek efdaldir. Onlardan gelen şikâyet üzerine biz üç senedir Şafii kardeşlerimizin uygulamasını dikkate alarak bütün teravih namazlarında ikişer rekâtta selam vermeyi esas alıyoruz. Her yerde uygulanmalı” diye konuştu.

"ÇOCUK CAMİDE İSTER KOŞSUN İSTER OYNASIN"

Yaz Kuran kursuna katılan bazı kişilerin uzun çubuk hatırasını yâd ettiğini belirten Görmez, “O dönem bitti. Şu anda camilerin kapılarında yaz kurslarında çocuklarımızı çikolata ile karşılayan imamlarımızın sayısı azımsanmayacak kadar çok” dedi.

İmamların hepsinin pedagojik eğitimden geçtiğini kaydeden Görmez, “Artık bir müfredat, program, ders kitabı var. Eline öyle bir şeyi (çubuk) almak asla mümkün değil. Çok şeyler değişti” diye konuştu. Görmez, teravih namazı için camiye gelen çocuklara müdahale edilmemesi konusunda da cemaati uyardı. Yetişkinlere seslenen Görmez, “Çocukların hafızasında kötü iz bırakacak şekilde müdahale edecekseniz teravihinizi evinizde kılın diyorum. Camiye gelen çocuklar ister oynasın, ister koşuştursun. Onların hafızasında kötü iz bırakan müdahale kabul edilemez. Biz secdeye eğildiğinde çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan Peygamber`in ümmetiyiz. Bunu öğretmemiz gerekiyor” dedi.

İLAHİ YERİNE ITRİ`NİN TEKBİRİ

Teravih namazlarında aralarda okunan ilahiler konusunda da uyarılarda bulunan Görmez, şöyle devam etti: “Aralarda çiçekli böcekli ilahiler gitmiyor. Doğru değil. Aralarda tekbirler, salavatlar olacak sadece. Müezzinler orada ilahi söylüyorlar o doğru değil. İbadetin arasına konservari bir ilahi demeti sunmak doğru değil. Bu bir ibadettir, namazdır. Orada sadece tekbirler, salavatlar... Itri`nin tekbiri hakikaten muhteşem.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir