• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
Mısır Müftüsü Mursi`nin İdamını Onayladı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır müftüsü . Şevki Allam, ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve diğer tutuklular hakkında " verilen idam cezasını onayladığını ve infazın gerçekleşmesinin önünde bir engel kalmadığını bildirdi.

Mısır'ın "Mısravi" isimli haber sitesinde çıkan habere göre, Mısır müftüsü Dr. Şevki Allam, ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve diğer tutuklular hakkında "Vadi`n Natrun Hapishanesi olayı" davasında verilen idam cezasını onayladığını ve infazın gerçekleşmesinin önünde bir engel kalmadığını bildirdi.

Haberde, Kahire Ceza Mahkemesi'nin Muhammed Mursi ve aralarında, İsam El-Aryan ve Saad El-Ketatni gibi isimlerin de bulunduğu İhvan liderlerinin idam kararlarını onay için müftüye gönderdiği, müftünün de bu kararları onayladığı ifade edildi.

Mısır'ın önde gelen haber sitelerinden Arabi21'in de verdiği ve özel Mısır kaynaklarına dayandırılan haberde, müftünün kendi kararını gizli bir şekilde ceza mahkemesine gönderdiği ve Allam'in kararının mahkemenin kararına da fetva niteliği taşıdığı belirtildi.

Mursi'nin idam edilmesi için darbe rejiminin önündeki tek engel Mısır Müftüsü Şevki Allam'ın vereceği fetvaydı.

Kahire Ceza Mahkemesi, 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında "cezaevi baskınları" davasında verilen idam cezasını onaylamıştı.

İdama mahkum edilen 107 kişi arasında Yusuf El Kardavi ve Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii de bulunuyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir