• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
CHP`de Tasfiyeye Sert Eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Kendimi kız gibi hissediyorum" derken,CHPİstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ise, CHP`ye oy bile vermemiş kişilerin listede yer aldığını söyleyerek, "Örgütlerimizden çok büyük bir tepki var" dedi.

12 Haziran`da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri öncesi liste dışı kalan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk gazetecilerin sorularını cevapsız bırakırken, sadece "Kendimi kız gibi hissediyorum" dedi.


Ali Rıza Öztürk`ün bu çıkışının ardından ise yine CHPİstanbulMilletvekili olan ve liste dışı kalan Mustafa Özyürek değişen listeleri yorumladı. Her seçimde bir değişimin olabileceğini kaydeden Özyürek, kendisinin 2002 yılından beri parti için büyük bir çaba gösterdiğini belirterek, "Bunu beraber çalıştığımız dönemden Sayın Genel BaşkanımızKemal Kılıçdaroğluda bunun en büyük tanığıdır.

Şimdi liste dışıyız. Biz liste dışı kalabiliriz fakat CHP`ye gönül vermiş, sosyal demokrat ideallerine bağlı kimseler gelmiş olsaydı, bu değişimi doğal karşılayabilirdik. Ama değişim öyle oldu ki, CHP`ye hiç emek vermemiş, hatta CHP`ye hiç oy vermemiş pek çok insan seçilecek noktalarda yer aldı" diyerek tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu`nun değişimle ilgili örgütlerde büyük bir sevinç olduğunu söylemesine tepki gösteren Özyürek, örgütlerde sevinç değil çok büyük bir tepki olduğunu ifade etti. Bir çok ilçe ve il başkanının listelerde yer alabilmek için istifa ettiğini hatırlatan Özyürek, "Bunların hiç biri listede yer almadı. Yani sosyal demokrasiye, CHP`ye yıllarca hizmet edenler tasfiye edildi. Buna karşılık CHP`ye oy bile vermemiş, Referandumda "Yetmez ama evet" demiş kimseler ve özellikle sağdan kimseler bu listelerde ön sıralarda yer almıştır. Bu bir anlamlı değişim değildir" diye konuştu.

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir