• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Ulu Cami gül suyu ile yıkandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında merkez Ulu Cami gül suyu ile yıkandı. Camilerin daha temiz ve güzel kokması için başlatılan hazırlıklar kapsamında Bingöl Ulu Camiine 18 litre gül suyu sıkıldı.

Ramazan ayı hazırlıkları hakkında konuşan ilaçlama firması sahibi Murat Oyunlu,  “İbadet için gelecek vatandaşlarımız için güzel bir hizmet yapalım dedik. Bunun da camileri gül suyu ile yıkamak olduğunu düşündük. Burada 18 litre gül suyunu ve 2 litre saf gül yağı ile sulandırılmış prepatımızı camiye kullanacağız. ULV sistemiyle püskürtme yapacağız. Bu koku yaklaşık 20 ile 25 etkisini devam edecek ve camimiz tertemiz olacak.” dedi.

“Manevi temizliğin yanında maddi temizlikte şart”

Cami cemaatine dahi iyi bir hizmet verme gayreti içinde olduklarını belirten Ulu Cami İmamı Mücahit Çelik, “Ramazan öncesi son olarak kıldığımız Cuma namazı ile beraber, bir kaç gündür camimizde Ramazan hazırlığını yapıyoruz. Cami cemaatimize dahi iyi bir hizmet vermek gayreti içindeyiz. Ses sistemleri olmak üzere iç-dış temizlik ve cemaatimizin rahat edebileceği ortamı hazırlama hususunda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İnşallah bu konuda muvaffak oluruz. Bu kapsamında cami ortamı ve iç temizliğin ibadete hazır olması için ve cami cemaatimizin daha rahat bir nefes alabilmeleri için gül suyu ile dezenfekte ediyoruz. Ramazana girerken, manen hazırlık yaptığımız gibi tövbe ve istiğfarla günahlarımızdan dönüş yaparken, maddi temizliğe de önem vermemiz gerekiyor.  Bunun gereğini de yapıyoruz. İnanıyorum ki diğer camilerde de bu hazırlıklar yapılıyor. Camimizde teravih namazı kılındığı gibi öğle ve ikindi vakitlerinde mukabele okunacak." diye konuştu.

Çelik, son olarak, “Rabbimiz inşallah bu Ramazan ayını hakkımızda hayırlara vesile kılsın diyoruz. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı durumdan bir an önce kurtulabilmeyi ümmet olarak, insanlık olarak, Cenabı Hak nasip ve müyesser eylesin.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir