• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Himmet operasyonunda 20 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bir ihbar üzerine yaklaşık 1 yıldır takibini sürdürdüğü paralel yapının finans ayağına yönelik geçtiğimiz pazartesi günü sabaha karşı büyük bir operasyon gerçekleştirmişti.

Üst düzey bankacılar, iş adamları, mali müşavirler ve muhasebecilerin şüpheli olduğu Operasyonda, 65 kişi için gözaltı kararı alınmış Örgütün 'Kıta sorumlusu' ve 'Türkiye mali sorumlusu' ile birlikte 51 kişi emniyete alınmıştı.

İncelenen 95 ayrı şirketten 7'sine ve şüphelilerin bağlantılı oldukları Vifak Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde de arama yapıldı.

OKULLARA 9 MİLYON DOLARA AKTARDILAR

Şüphelilerin banka hesapları üzerinden 'Gülen' okullarının Mısır Arap Cumhuriyeti'ndeki okullarına 9 milyon dolar aktardıkları, burs, kurban ve himmet adı altında 1590 çek ile toplam 8 milyon 721 bin 316 TL'yi 6 ayrı hesap üzerinden Asya Katılım Bankası nezdinde akladıkları tespit edildi.

7 AYRI SUÇLA SUÇLANIYORLAR

Gözaltına alınan şahıslar, 'silahlı terör örgütüne üye olmak, terörizmin finansmanının önlenmesi kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, çek kanununa muhalefet, yardım toplama kanununa muhalefet, bankacılık kanununa muhalefetle' suçlanıyordu.

Dün Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 28'i hakkında savcılık sorgusu ardından tutuklama talep edildi. Bu sabaha karşı sorgu işlemini tamamlayan İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, 20 şüphelinin tutuklanmasına hükmetti.

Kaynak: Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir