• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
İmamlara teravih namazı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı boyunca kılınan teravih namazları için İmam Hatiplilere uyarılarda bulunan Mersin'in Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, camilerde görevli İmam Hatiplere, teravih namazlarının "tadil-i erkân”a uygun şekilde kılınması yönünde uyarıda bulundu.

Daha önceki yıllarda yaşanmış olan sıkıntıların önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Müftü Erenay, İmam Hatiplere yapılan uyarıda teravih namazlarının tadil-i erkâna uygun ve ikişer rekat olark kılması olduğunu belirtti.

Ereney, "Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılan bir uygulamadır. İki rekâtta bir selam verme şekliyle din görevlilerimiz teravih namazını kıldırıyor. Hem iki rekât olayında hem de tadili erkândan taviz yoktur.  Mutlaka bütün din görevlilerimiz, normal vakit namazlarında olduğu gibi teravih namazlarını da o tadili erkân çerçevesinde kılacak ve kıldıracaklardır. İsteğimiz, fıkhın öngördüğü çerçevede namazın nasıl kılınması gerekiyorsa, Peygamber Efendimizin de 'Benden nasıl gördüyseniz öyle namaz kılın' dediği gibi, o çerçevede namazlarımızı tadili erkâna uygun kılmak ve kıldırmaktır.” diye konuştu.

İlçede hatimle teravih namazı kılmak isteyenler için bu yılda yine hatimli teravih uygulamasının devam edeceğini belirten Müftü Erenay , “Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız hatim ile teravih namazı bu yılda devam edecek. Tarsus Ulu Camii de kılınacak olan hatim İle teravih namazına tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.   (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir