• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
Eski cezaevi alanına yapılan cami ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde bulunan eski cezaevi yıktırılarak yerine yapılan 3 katlı Hz. Hamza Camii resmi olarak ibadete açıldı.

Kozluk Kaymakamlığı ve Müftülüğü ile hayırseverlerin katkılarıyla yapılan cami açılışına İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk ve Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan ve vatandaşlar katıldı.

Cami açılışından önce camilerin ehemmiyeti ve önemine binaen bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Kâbe’nin birer şubesi konumunda olan camilerin sadece ibadet yerleri olmadığına, Camilerin manevi olarak içinin doldurulması gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında Erhan, şunları söyledi: “Her devirde camilerimiz İslam toplumunun temelini teşhir etmiştir. Çünkü asırlardan beri imanın, irfanın, gönlün, kalbin, Müslümanlığın yeri hep camilerde ata gelmiştir. Müslümanların buluştukları, bir araya geldikleri, yan yana bulundukları, diz dize oldukları mekânlar şüphesiz camilerdir. Yüce Rabbimize binlerce kez Hamd ediyor ve şükrediyoruz ki, böyle bir ulu mabette O’na ibadet edecek, O’nun için secdeye varacak, sadece ve sadece O’nun için diz kırılıp bel bükülebilecek bu mekânları açma ve bulunma şerefine bizleri erdirdi. O’na ne kadar şükretsek azdır.”

Kılınan Cuma Namazından sonra kurdele kesimi yapıldı. Burada konuşan İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk, “Burası eskiden bir cezaevi idi. Cezaevi kapandıktan ve yıkıldıktan sonra Allah’u Teâlâ bize nasip etti ve buraya cami yapılsın diye ilçe müftümüze tavsiye ettik. Çok da güzel bir cami yapıldı. Az önce işte Cuma namazımızı burada eda ettik. Bu vesileyle buradan resmi açılışını da yapmış olduk. Hayırlara vesile olmasını umuyoruz.” dedi. (İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir