• DOLAR 32.523
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2421.522
  • ...
Şer`î Fetva Kurulu`ndan `Ramazan özel dosyası`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şer`i Fetva Kurulu resmi internet sitesinden Ramazan ayının fazileti, bu ayda meydana gelen bazı tarihi olaylar, orucu bozan ve bozmayan durumlar başta olmak üzere birçok soru ve cevabın yer aldığı ‘Ramazan özel dosyası` hazırladı.

Dosyada asri âlimlerin, Ramazanla ilgili güncel bazı meselelere verdikleri fetvalar üzerinde de duruluyor.  

Yaşının büyüklüğünden dolayı oruç tutamayanlar, kendisinde bulunan hastalık sebebiyle oruç tutmakta güçlük çekenler, ağır şartlar altında çalışan işçiler gibi oruç tutmamaları hususunda İslam`ın kendilerine ruhsat verdiği kişilere dosyada özellikle yer verilmiş.

Kalıcı hastalığı olanların kullanmak zorunda kaldığı enjektör türü tedavi yöntemleri, damla çeşitleri, serum ve kadın hastalıkları da Şer`i Fet Fetva kurulunun önemli gördüğü ve yayınladığı fetvalarda özel olarak yer verdiği fıkhi meseleler arasında yer aldı.

Af ve mağfiret ayı olan Ramazan, gecesi ve gündüzüyle bütün Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğu belirtilen dosyada, Oruçla birlikte Kur`an tilaveti, mukabeleler, teravih namazları, itikâf sünneti ve ramazanın son on gününde bulunması muhtemel olan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin verimli bir şekilde geçirilmesi için hazırlanan dosyada, ahkâm içerikli bazı tavsiyelerde bulunuluyor.

Dosyada orucun, diğer ibadetler gibi bir sorumluluk olduğu belirtilerek,  orucun sadece aç ve susuz kalmaktan ibaret olmadığı dikkat çekiliyor.  

Şer`i Fetva Kurulu`nun Ramazan Özel Dosyası`na http://www.fetvakurulu.com/Detay/Haber/266/ramazan-ozel-dosya.aspx adresinden ulaşılabiliyor. (İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir