• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
"Ramazan`da lokmalarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da fakir ve ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Adana Umut-Der Gıda Bankası, Ramazan ayı yardım faaliyetlerine start verdi. Ramazan ayı öncesi birinci derece mağdur olan 200 aileye yardım dağıtımına başlayan dernek, hayırseverlerin destek vermesi durumunda kendilerinden yardım talebinde bulunan 3 bin 500 aileye daha yardım dağıtmayı hedefliyor.

Ramazan ayı yardım faaliyetlerle ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Abidin Serin, kendilerine müracaat eden ihtiyaç sahibi binlerce aile bulunduğunu, hayırseverlerin kendilerine destek sağlamaları durumunda tüm bu ailelere yardım ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Her ay yüzlerce fakir aileye başta gıda olmak üzere düzenli yardım yaptıklarını işaret eden Serin, hedeflerinin Ramazan`da maksimum seviyede yardım yapmak olduğunu söyledi.

“Ramazan`da zenginler aç olan fakirlerin durumunu daha iyi anlıyor”

Oruç ayı olan Ramazan`da Müslümanların yardım etme duygularının daha da arttığına dikkat çeken Serin, “Ramazan`ın en önemli özelliklerinden birincisi insanın kendi nefsini terbiye etmesi ikincisi ise zenginlerin aç olan fakirleri daha iyi anlamasıdır. Oruç tutan Müslümanlar aç olanların neler hissettiklerini anlıyor. Bundan dolayı Ramazan`da yardım duyguları daha da artıyor. Ramazan geldiğinde Müslümanlar bu ayda zekâtlarını hesaplayıp dağıtıyor. Bu noktada hayırseverlere seslenmek istiyorum. Şu an itibarıyla yardım almak için bize başvuran 3 bin 500`den fazla fakir aile var. Bizim bu kadar fazla aileye yardım etme imkânımız maalesef mümkün değil. Eğer hayırseverler bize destek olursa biz de daha fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırma imkânı bulabiliriz." dedi.

Müslümanların inanç ve ahlak yapısında, komşusu açken tok yatmanın mümkün olmayacağını dile getiren Serin, Adana`da zor şartlarda yaşam mücadelesi veren çok sayıda yetim, dul ve yoksulun bulunduğuna dikkat çekti. “Ramazan ayında zekat, infak ve sadakalarımızla ihtiyaç sahiplerine ulaşalım, lokmalarımızı kardeşlerimizle paylaşalım.”diyen Serin, ayrıca sadakanın dünyada belayı def etmek ve Allah`ın rızasına ulaşmaya vesile olduğunu ifade etti.

“Yarım hurmayla da olsa kendinizi ateşten koruyun!” şeklindeki hadisi hatırlatarak hayırseverleri kendilerine destek olmaya davet eden Serin, “Umut-Der olarak zenginle fakir arasında köprü olma misyonumuzu sürdürüyoruz. Bu noktada hayırseverlerin zekât, sadaka ve fitrelerini fakirlere ulaştırmaları konusunda hazırlıklarımızı tamamladık. Bu konuda dernek üye ve gönüllüleri ile çalışmalarımız sürüyor.”diyerek Ramazan ayı çalışmalarını özetledi. (Ayhan Kaya-İLKHA)




































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir