• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mogadişu Büyükelçiliği'ni açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali’ye ilk olarak 2011 yılında geldiğini belirterek, o tarihten bu yana gördüğü ilerleme ve atılan adımlardan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada bir numaralı külliyesi olduğunu ve 80 dönümlük arazi üzerine kurulan muhteşem başka bir külliyesinin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13-14 yıl önce Afrika’da Türkiye’nin 12 ülkede büyükelçiliğinin olduğunun şimdi bu rakamın 39’a çıktığını kaydetti. Kiracı olunan büyükelçilik istemediğini ve satın alımlarına başladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz 54 Afrika ülkesinin 54’ünde de büyükelçilik binasını inşallah hizmete açmak. Farklı yerlerden böyle muhbir anlayışıyla çalışan büyükelçilik istemiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Ama gerçekten şu anda Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi bir örnek oldu. Albayrak ailesine huzurunuzda şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum. Ve bugün burada Cuma namazı hep birlikte kılındı ve bu da bir ilk. Ve inşallah bu da bereketiyle beraber gelecektir diye düşünüyorum. Tabii bu ziyaretimizde Kızılay Sağlık Meslek Yüksekokulu da büyük ölçüde bitmiş vaziyette. İç tefrişi ve peyzaj çalışmaları bitmediği için bugün onu açamıyoruz. Şimdi orada açma töreni yaparsak birileri der ki; natamam binayı gitti açtı” dedi.

Kızılay Sağlık Meslek Yüksekokulu binasının Eylül ayında 600 öğrenciyle eğitimine başlayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 400 dönüm arazi üzerinde de askerî eğitim merkezini şu anda inşa ettiklerini müjdeledi.

Ramazan ayına değinen Erdoğan, “Şimdiden Ramazan ayının arifesindeyiz, Rabbim bizleri Ramazan-ı Şerife kavuştursun. İnşallah Ramazan-ı Şerife kavuşturduğu gibi Ramazan Bayramına da kavuştursun. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı şerif hepimiz için, tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından büyükelçilik külliyesinin açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından yapıldı. İki cumhurbaşkanı daha sonra külliyede incelemelerde bulundu. Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi’nin açılış törenin ardından Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir