• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Müslüman gencin zamanını boş geçirmesi büyük bir kayıptır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Kalem Der Başkanı Yusuf Efe, “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında gençlere yönelik olarak birbirinden faydalı etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Ömür sermayesinin hayırlı alanlarda değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Yusuf Efe, Müslüman gençlerin zamanlarını Allah'a hesap verebilecek şekilde geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Gençlerin bataklığa sürüklendiğini dile getiren Efe, “Şeytan ve taraftarlarının fitne, fesat ve bozgunculuklarının insanlarımızı, özellikle de gençlerimizi bataklıklara sürüklediği, ahlaksızlığın ve hayâsızlığın yaygınlık kazandığı günümüzde, bütün bu kötülükleri frenlemek ve engellemek için sorumluluk sahibi Müslüman gençlerin zamanlarını, hesabını Rablerine verebilecek bir şekilde geçirmeleri gerekir.” dedi.

“Ömür sermayesi hayırlı alanlarda değerlendirilmeli”

Ömür sermayesinin hayırlı alanlarda değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Efe, şöyle konuştu: “Bizi ömürle şereflendiren Allah-u Teâlâ, bu büyük sermayenin hayırlı alanlarda değerlendirilmesini istemektedir. Faydalı ve hayırlı alanlarda geçirilmeyen ömrün hesabının sorulacağı bilinmelidir. Uyarılarda bulunan Hz Resulullah bu noktaya dikkat çekmektedir; ‘Kıyamet gününde bir insan, şu dört şeyden sorulmadıkça hiçbir yere gidemez: Ömrünü nerede tükettiğinden, gençliğini nasıl harcadığından, malını nerede kazanıp nereye sarf ettiğinden ve ilmiyle nasıl amel ettiğinden.”

"Müslüman genç için zamanı boş geçirmek büyük bir kayıptır"

Zamanın ihya edilmesi adına çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade eden Efe, “Boş geçirmeye ayrılan ölü zamanları diriltmeliyiz. Bir Müslüman genç için zamanı boş geçirmek veya uygun yerlerde değerlendirmemek büyük bir kayıptır." diyerek İmam-ı Ebu Hanife "Felaketlerin en büyüğü vakti boşa geçirmektedir.” sözünü aktardı.

Bu hususlara binaen Kalem-Der olarak gençlerin zamanı daha verimli geçirmeleri için birtakım etkinlikler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Efe, “Okullar arası futbol turnuvası, gençlere yönelik piknik, okullar arası bilgi yarışması ve son olarak da,  'Gençlik ve Takva' konulu konferans gerçekleştirdik.” dedi.

Amaçlarının gençlerin harama meyletmelerine mani olup, vakitlerini hayırlı bir şekilde geçirmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekleyen Efe, son olarak şunları söyledi:

"Üstadın dediği gibi helal dairesi geniştir, harama meyletmeye gerek yoktur. Ramazan ayının manevi iklimini hissettiğimiz bu anda tüm gençlerimizi camileri sahiplenmeye çağırıyoruz. Özellilikle rahmet kapılarının açık olduğu bu ayda gençlerimizin zamanlarını Kuran tilaveti, ibadetlerle geçirmesini istiyoruz. Ramazan ayının özellikle ilimize, bölgemize genelde tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini cenabı Allah`tan niyaz ediyoruz.” (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir