• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Kozluk'ta 291 öğrenciye bisiklet dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde Sağlık Bakanlığının “Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi” kapsamında obeziteyle mücadele etmek için öğrencilere bisiklet teslim töreni düzenlendi.

Yapılan törene; Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Millî Eğitim Müdürü Bilal Serik, Özel İdare Müdürü Selahattin Aydın, Şube Müdürleri M.Nezir Sevim ve Bilgiye Pala, Okul Müdürleri Mehmet Resul Kara, Mahmut Işık, Fırat işcan, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bisiklet dağıtım töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Bilal Serik, “Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaktadır. Bakanlığımız tarafından çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla ilçemize gönderilen 291 adet bisiklet lise ve ortaokul öğrencilerine Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde dağıtımı yapılmıştır.” dedi.

2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre Türkiye’de bireylerin yüzde 71,9’u düzenli fiziksel aktivite yapmadığının belirlendiğini hatırlatan Serik, “Aynı araştırma 6-18 yaş grubu bireylerin yüzde 22,5’inde kilo problemi olduğunu göstermektedir. DSÖ ülkelerin 2025 yılına kadar obezite ve diyabetteki artış eğilimini durdurmaları, fiziksel olarak inaktif nüfus sıklığını yüzde 10 azaltmaları hedefi belirlenmiştir. Başta obezite ile mücadele olmak üzere, bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele için etkin yöntemlerden birisi fiziksel aktiviteyi artırmaktır. Genç yaşta fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmak daha sağlıklı bir toplum için temel oluşturacaktır. Bisiklet dağıtım organizasyonu vesilesi ile tüm gençlerimize hareketli ve sağlıklı bir yaşam temenni ederim.” diye konuştu.(Çetin Doyar-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir