• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2422.165
  • ...
Malatya Sur halkını Ramazan'da unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İslami STK’lar tarafından başlatılan ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyasına diğer illerden destek sürüyor. Malatya’da faaliyet yürüten İyilik-Der, Ramazan ayının başında Sur halkına dağıtılmak üzere 1 TIR gıda yardımını Diyarbakır İslami STK’lara teslim etti.

Konuyla ilgili İslami sivil toplum kuruluşları adına açıklamalarda bulunan Süleyman Nazlıcan, “Bölgemizde yaşanan çatışmalı süreçte birçok insan mağdur edildi. Başta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çok ciddi sıkıntılar yaşandı. 1 Ocaktan beri Sur’a yönelen yardımları devam ettirdik. Bugün de bize gelen yardımları tekrardan mağdurlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu işi sorumluluk bilinciyle yapıyor, karşılığını Allah’tan bekliyoruz.” dedi.

Duyarlı vatandaşlardan ve vicdan sahibi insanlardan bu konuda maddi ve manevi destek beklediklerini dile getiren Nazlıcan, “Biz bize gelen yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz. Malatya’dan İyilik-Der öncülüğündeki bir TIR bize teslim edildi. Biz de bunları sorumluluk bilinciyle Sur’daki mağdur kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu bizim toplumsal bir şahitliğimiz ve insani sorumluluğumuzdur. Herkesi bu hususta duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu yardım Ramazan ayı öncesinde başlangıç, Ramazan ayı içerisinde de devam edecek.” açıklamalarında bulundu. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir