• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
Tarsus'un bölünmemesi için imza kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Demiryolları tarafından yapımı devam eden Adana-Mersin arası hızlı tren projesinin geçeceği ve Tarsus'u Kuzey-Güney olarak ikiye böleceğinden dolayı projenin yer altına alınması için Tarsus Kent Konseyi öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı.

Tarsus'u ikiye bölecek olan proje ile ilgili oda ve STK'ları gezen Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer, hızlı tren projesinin şehir altına alınması için başlattıkları kampanyaya destek istedi.

Kapatılacak hemzemin geçitler ve üst geçitlerle, yayaların şehrin bir yakasından diğerine geçmesinin zorlaşacağını, bazı esnafın iş hacminin daha da küçüleceğini ifade eden Başer, Mithatpaşa ve Kavaklı mahalleleri arasındaki tren hattının yeraltına alınması durumunda, araç ve yaya trafiği sorununun ortadan kalkacağını ve yeşil alan elde etme şansına sahip olunacağını dile getirdi.

Tarsus Kent Konseyi olarak imza kampanyası başlatıldığını ve Tarsusluların desteğini beklediğini belirten  Ufuk Başer, bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan  Yalçın ve diğer kurumları ziyaret ederek verdikleri destek için  teşekkür etti. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir