• DOLAR 32.517
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2502.16
  • ...
Mardin'de imam hatip okulları arası yılsonu etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği imam hatip okulları arası yılsonu etkinliği ile toplu ödül töreni programı düzenlendi.

Artuklu Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.

Sunuculuğunu Mehmet Edip Fatma Yüksel Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Hasan Aras’ın yaptığı program Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Ömer Faruk Çiçek’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Şakir Nuhoğlu Kız İmam Hatip Lisesi ilahi korosu işaret diliyle bir ilahi söylediler.

İşaret dili ilahinin ardından sahneye Kızıltepe İbrahim Özmen İmam Hatip Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri çıktı. Minik çocukların Peygamber efendimiz’in (sav) dünyaya teşrifleri ile ilgili ilahiyi seslendirmeleri izleyiciler tarafından büyük takdir aldı.

Daha sonra Arapça metin canlandırmada Mardin il birincisi olan Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri aile kardeşlik ve sevgiyi konu alan bir tiyatro oyunu sergilerdiler.

Arapça tiyatro gösteriminin ardından sahne alan Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu ilahi korosu Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 4 dilde ilahi seslendirdiler.

Ardından sahne alan İbrahim Özmen İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Müslümanların Habeşistan Kralı Necaşi’ye sığındıktan sonra aralarında geçen diyaloğu tiyatro oyunuyla canlandırıldı. Öğrencilerden Muhsin Aslan Necaşi’yi, Ahmet Han Yaşin Amr Bin As’ı, Muhammed Urebe’de Hz. Cafer’i canlandırdı.

Program daha sonra yabancı dil öğrenmenin ehemmiyeti üzerine sergilenen tiyatro oyunu, 40 yaşındasın adlı şiir ile ilahilerin seslendirilmeleriyle coşku ve duygulu anların yaşanmasıyla devam etti.

Programın sonunda ise Mardin il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda tüm okullarda dereceye girenlere öğrencilere ödüllerini Mardin Vali yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleri,  Mardin İmam Hatip okulları koordinatörü Necmettin Bağboğa tarafından verildi.

Kitap okuma yarışmasında 61 öğrenciye, siyer bilgi yarışmasında 44 öğrenciye, değerler eğitimi yarışmasında 26 öğrenciye, Hadis yarışmasında 9 öğrenciye, YGS’de başarılı 5 öğrenciye, Türkiye’de başka alanlarda derece yapan 12 öğrenciye toplamda 157 öğrenci çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ayrıca TEOG sınavlarında büyük başarı elde eden 19 okul müdürüne de plaketler verildi. (Mehmet Aslan – İLKHA)











































Bu haberler de ilginizi çekebilir