• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Ağrı İÇÜ'de 150 yıllık 'Filateli Sergisi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meslek Yüksekokulu giriş katında Ulaştırma Hizmetleri Bölümü tarafından gerçekleştirilen ve PTT daire başkanlarının yanı sıra akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrencinin katıldığı sergi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telat Yanık ile Ağrı Posta Telgraf Teşkilat (PTT) Baş Müdürü Sami Arlı ve Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İbrahim Han tarafından açıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telat Yanık, 8 yıl önce kurulan üniversitenin şehrin sosyo-kültürel gelişimine katkı sağladığını, 1865’li yıllardan günümüze ulaşan yaklaşık 3 bin pul, 20 posta kartı,50 ilk gün zarfı ve üzerinde eski Osmanlı Devletinin pullarının bulunduğu 10 tapu senedinin yer aldığı Filateli Sergisi ile önemli bir koleksiyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fırat Akyüz yönetiminde açılan sergide konuşan Ağrı Posta Telgraf Teşkilat Baş Müdürü Sami Arlı, Osmanlı’nın son döneminden itibaren gelişimini artırarak sürdüren PTT teşkilatının, yaptığı görev itibariyle uzakları yakınlaştırdığını, açılan sergide yer alan materyallerle bunun daha yakından görülebileceğini söyledi.

Pulların yoğunlukta olduğu Filateli Sergisi’ni öğrencilerle birlikte yürütülen bir yıllık çalışmanın sonucunda açmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Öğr. Gör. Fırat Akyüz ise, sergide 1865’li yıllardan itibaren bugüne kadar ulaşan Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi pullarının, posta kartlarının, ilk gün zarflarının (FDC) ve çeşitli temalarla hazırlanmış yabancı pulların görülebileceğini ifade etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir