• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Paralel Yapı davası ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Paralel Yapı davasında mahkeme duruşmayı 17 Ekim'e ertelerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya müdahil olma talebini kabul etti.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, aralarında eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün'ün de bulunduğu bazı sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının bir önceki oturumda "Suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut deliller, sanıkların ısrarla savunma yapmak istememesi" gibi nedenlerle 19 sanık hakkında tutuklama kararı istemini reddetti.

Sanık avukatlarının müvekkilleri hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına yönelik talebini de reddeden mahkeme, duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.

Dosyada, başka davalardan tutuklu bulunan eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ile gazeteci Mehmet Baransu haricinde tutuklu sanık bulunmuyor.

Öte yandan mahkeme heyetinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya müdahil olma adında avukatları aracılığıyla yaptığı talebi kabul ettiği öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir