• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
SMDK Başkanı Abdé: PYD`nin yaptıkları rejimin Kürtlere yaptıklarını aratmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERBİL: Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abdé ve beraberindeki heyet, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentine 20 kilometre mesafede bulunan Suriyeli sığınmacıların kaldığı Kuştepe Çadır Kampı'nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın açıklaması yapan Abdé, IKBY Başkanı Mesut Barzani ile dün yaptıkları görüşme ve bölgedeki diğer temasları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmenin önemli gündem maddeleri arasında Suriyeli Peşmergelerin yer aldığını belirten Abdé şunları kaydetti:

"Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ne (ENKS) bağlı Peşmerge güçlerinin durumunu detaylı şekilde masaya yatırdık. Bu güçler düzenli bir kuvvet olup tamamen Suriyelilerden meydana geliyor. Söz konusu güçlerin en kısa zamanda Suriye'ye dönüp rejim ve DAEŞ güçlerine karşı verilen mücadelede önemli rol almaları gerekiyor."

PYD'nin ENKS'ye baskıları

SMDK Başkanı Abdé, Suriye'de bazı bölgeleri elinde tutan PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kendinden olmayanlara yönelik tutumunu anlatırken, "PYD'nin bazı bölgelerde ENKS'ye karşı yaptıkları rejimin daha önce Kürtlere yaptıklarını aratmıyor." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir