• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
"Güzel sanatların altında din adamlarının imzası var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te İl Müftülüğü tarafından Neyzen Ali Ortapınar'dan 6 ay boyunca eğitim alan İmam Hatipler eğitimlerini tamamladı. Eğitimini tamamlayan İmam Hatiplilere Gaziantep İl Müftülüğü tarafından bir konser verildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, İlçe Müftüleri ile cami imamları ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan İl Çelik, son zamanlarda güzel yazmanın ve güzel okumanın öne çıktığını söyledi.

Programda bir konuşma yapan Çelik, İslam dünyasında güzel sanatların altında din adamlarının imzası olduğunu ifade ederek, din adamlarının da güzel sanatlarda öncü olduklarını dile getirdi.

Hayalinin Ali Ortapınar'la beraber uzun soluklu bir musiki çalışması olduğunu ve hayalini Gaziantep'te gerçekleştiğini belirten Çelik, “6 aydır yapılan bu çalışmanın yeterli değildir. Önümüzdeki Kasım ya da Aralık ayında Ali Ortapınar ile tekrar musiki çalışmalarına başlayacağız.”dedi.

Çelik, “Kur'an-ı Kerim'i sesle süsleme çalışması öyle kısa ve sıradan bir çalışma değildir. Bu çalışma emek isteyen bir uğraştır. Bir 6 ay daha çalışılırsa eğitim alanların burada öğrendikleri makamı ancak Kur'an-ı Kerim okuyuşlarına yansıtabileceklerdir. Allah ömürlerine bereket versin. Gaziantep'imiz de bu adımı attık. Bu adımın ilerleyeceğine bu salondaki kişilerin sayısının da artacağına inanıyorum. Bu güzellikler yaşandıkça, anlatıldıkça, görüldükçe değeri bilinen çalışmalardır. İnşallah altının kıymetini bilen sarraf oluruz.” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Türk Tasavvuf Musiki ilahi konseri ile devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir