• DOLAR 32.598
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.896
  • ...
Karayolları görevlileri ile köylüler arasında gergin pazarlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı köylerde ikamet eden ve arazileri kamulaştırılan köylüler ile Karayolları ekipleri arasında pazarlık gerginliği yaşandı. Arazilerine verilen değeri düşük gören kimi köylüler duruma tepki gösterdi.

Köylüler istimlâk bedeli toplantısı için gittikleri Karayolları 97. Şube Şefliğinde saatlerce güneşin altında bekletilmelerine tepki gösterirken, Karayolları görevlilerinin pazarlık yapmasından da şikâyetçi oldular.

Gercüş Vergili Yemişli İl Yolu İnşaat ve Emniyet Sahası yapımı nedeni ile kamulaştırılan yol güzergâhındaki arazi sahipleriyle yapılan pazarlıkta gergin anlar yaşandı. Saat 10.00 da Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü 97. Şube Şefliğinde köylüler ile pazarlık görüşmesi yapıldı. Pazarlık görüşmesine yazılı tebligat ile çağırılan arazi sahibi yüzlerce köylü hazır bulundu.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünden 2 kişilik uzaman ekip Batman’a gelerek arazi sahipleriyle pazarlık yaptı. Pazarlık esnasında zaman zaman gergin anaların yaşandığı görülürken, kimi vatandaşlar verilen değerlerin düşük ve kabul edilemez olduğunu söylediler.

Yapılan pazarlığın 01 - 02 Haziran tarihleri arasında devam edeceğini söyleyen Karayolları yetkilileri, yapılacak görüşmelerde karayolları ekipleri ile arazi sahiplerinin anlaşmaya varmamaları durumunda bilirkişi raporlarıyla, asliye hukuk mahkemesine gidileceği belirtildi.

Öte yandan, köylü vatandaşlar kendilerine değer verilmediğini, yapılan pazarlığın güneşin altında ve eziyet verici olduğunu belirterek, yapılan pazarlık görüşmelerinin daha medeni bir şekilde büyük bir salonda ve daha makul bir üslupla yapılabileceğini söylediler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir