• DOLAR 32.508
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2494.866
  • ...
Suriyeli öğrencilere yönelik `Okuma Bayramı` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe`nin Berçem Mahallesinde bulunan ve Suriyeli 750 öğrencinin Eğitim gördüğü El Bünyan okulunda "Okuma Bayramı" etkinliği düzelendi.

Programa Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup sarı, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sait Tarhan, Merkezin öğretmenleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Yapılan programda birinci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Abdullah Hüseyin, Kur`an-ı Kerim`den ezberlediği Alak ile Duha surelerini okuması izleyiciler tarafından takdirle karşılandı.

Program daha sonra küçük kız ve erkek grubunun Peygamber Efendimiz ( sav)` min Medine`ye teşrifleri esnasında okunan Telael bedru aleyna ilahisini seslendirdiler.

Programda bir konuşma yapan Mardin il Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Kızıltepe`deki Suriyeliler okulundaki birinci sınıflara yönelik Okuma Bayramı şenliğine katıldık. Birinci sınıflara yönelik program yapıldı. Eğitim ve öğretimin başladığı günden beri çocuklar yoğun bir eğitim gördü. Bugün hem çocukların ülkemizdeki misafirlikleri hem de okullarımızın idarecilerimizin gösterdikleri üstün gayret sonucunda gerek Arapçayı gerek Türkçeyi güzel bir şekilde konuşacaklarının bir işareti olacak." dedi.

Bu tür etkinlikleri önemsediğini dile getiren Sarı, "Bir nebze olsun Suriye`deki o kargaşadan o hengâmeden yavrularımızı uzak tutmak adına ben bu programları önemsiyorum. Hasetsen özellikle buraya katılmak için sabah erken vakitte geldik. İnşallah bu yavrularımız vakti saati geldiği zaman ülkelerini tekrar mamur etmek, tekrar inşa etmek için dönerler. O sevgilerini o muhabbetlerini kaybetmemek adına biz elimizden geldiği kadar gayret gösterdik ve inşallah ümmet olmanın şuurunu, bir olmanın şuurunu inşallah bu yavrularımız gelecek nesillere taşırlar.” temennisinde bulundu.

Geçici Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Suriyeli Nasır Abdallah ise şunları söyledi:

“Okulun birinci sınıf öğrencilerine yönelik program düzenledik. Okumayı öğrenip öğrenmediklerini görmek için bu etkinliği yaptık. Öğrencilerimiz bir senedir güzel bir eğitim gördüler. Çalışmalarımız iyi gidiyor.” (Mehmet Aslan-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir