• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da "Yeni Neslin İnşasında İslam ve Gençlik" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mayıs ayının son haftası olarak ilan edilen “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında Kur’an Nesli Platformu tarafından genç bayanlara yönelik “Yeni Neslin İnşasında İslam ve Gençlik” semineri düzenlendi.

Lise ve üniversite okuyan genç bayanlara yönelik özel bir düğün salonunda düzenlenen seminere, Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde, bayanlar tarafından hazırlanan dünya mazlumlarını gösteren bir fotoğraf sergisi açıldı.

“Amacımız gençleri korumak, Rabbani ve fıtri vazifelerini hatırlatmaktır”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kur’an Nesli Platformu gönüllüsü Arzu Demir, gençliğin, nesillerin ve uygarlıkların geleceği olduğunu belirterek, “Gençlik gelecek demektir. Herkes gelecek üzerine planlar ve programlar çıkarmakta ve insanları yönlendirmektedir. Bu yönlendirmelerin bir kısmı Rabbani, bir kısmı da şeytanidir. Geleceğimizin nasıl şekilleneceği hakkında şer güçler tarafından başta gençlerimize yönelik olmak üzere yaratılış fıtratlarına aykırı şekilde hayatın her yönüne ciddi anlamda ifsat edici müdahaleler yapılmaktadır. Amacımız bunların sebep olacağı tahribatlardan gençlerimizi korumak, Rabbani ve fıtri vazifelerini tekrardan hatırlatmaktır.” dedi.

Ümmetin gençlere ihtiyacının olduğunu vurgulayan Demir, “Sorumluluğunun bilincinde olan Müslüman bayanlar oluşturmak amacıyla, İslam’ın hayata tatbik olması için başta Kur’an ve sünnet olmak üzere, İslami ilimleri okumaya, öğrenmeye ve kendinizi yetiştirmeye gayret sarf etmelisiniz. Fedakârlığınız, ibadet ve takvanız, hayâ ve iffetiniz, harama bulaşmaktan kaçınmanız sizler için yeni neslin inşasında yol azığınız ve zırhınız olacaktır.” diye konuştu.

“Müslümanlar dikkatli olmak zorundadır”

Açılış konuşmasının ardından “Yeni Neslin İnşasında İslam ve Gençlik” konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Müslümanların her konuda dikkatli olması gerektiğine işaret eden Yaman, “Hayatın olduğu yerde dikkat var. Müslümanlar, diğer insanlara göre çok daha dikkatlidir. Çünkü Müslümanların hayatı çok kalitelidir. En kaliteli hayatı Müslüman yaşıyor. O yüzden Müslüman çok dikkatlidir ve dikkatli olmak zorundadır. Müslümanlar gıybet etmemek, yalan söylememek veya haram tatmamak için diline dikkat etmek zorundadır. Gözüyle harama bakmamak için dikkat etmek zorundadır. Kulağına, eline, ayağına dikkat etmek zorundadır. Müslüman, duygularına dahi dikkat etmek zorundadır. Müslüman, namazın vaktine, zekâtını verecek parasına dikkat etmek zorundadır. Müslüman bayan tesettüre uygun mu değil mi diye giyimine dikkat etmelidir.” ifadelerini kullandı.

"Allah’ın emir ve yasaklarına ne kadar çok dikkat edebilirsek, o kadar O’na yakınız." diyen Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başkasının hakkına, hukukuna riayet etmek için dikkat etmek gerekiyor. Demek ki İslam ve iman aslında dikkat etmektir. Ne kadar çok dikkat edebilirsek, o kadar takvalıyız." dedi.

Ümmet için Müslümanların dertlenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Yaman, "Bizim Kur’an diye bir derdimiz öncelikli olması lazım. Davet, ahlak, iffet diye bir derdimiz olması lazım. Başkaları bunları düşünmese de biz en başta bunları düşüneceğiz. Yani bizim ümmet diye bir derdimiz olmalıdır.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir