• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Mardin Ramazan'a hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de Ramazan hazırlıkları tamamlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bu yılın Ramazan temasının “Gelin gönüller yapalım bu Ramazan ve her zaman” olacağını açıkladı.

Ramazan ayı için camilerde ve cami dışında da çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Coşkun, camilerin temizliğinin tamamlandığını, çevre temizliği, ses sistemleri ve tarihi camilerin minarelerinin ışıklandırıldığını söyledi.

Vaaz ve irşat programlarının toplumun her kesimine ulaşabilmesi için bütün camilerde vaaz programları yapılacağını kaydeden Coşkun, “Camilerde kadınların en uygun şartlarda huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alındı, engellilerin gelebilecekleri camilerde gerekli çalışmalar yapılıyor.” dedi.

Bütün camilerde ve Kur’an kursların da Mukabele okunacağını dile getiren Coşkun, sözlerine şöyle devam etti; “Ramazan ayı münasebetiyle ilimiz ve ilçelerimizde 1001 Hatim okutulacak ve Kadir gecesinde Hatim duası merasimi düzenlenecektir. Mukabele, Cami ve Kur’an kurslarımızda bay ve bayanlara yönelik mealli mukabele icra edilecek, Mukabeleler Ramazan’dan bir gün önce başlayacaktır. Hatimle Teravih namazı, Reyhaniye camiinde kıldırılacak. Kur’an ziyafetleri, Kasimiye Medresesi’nde yapılacak. Hatimle teravih namazı merasimi Reyhaniye Camii’nde kılınacak. Valiliğimizce organize edilecek olan 7 camide iftar programı yapılacak.  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerine yönelik iftar ve ev ziyaretleri programı düzenlenecek. az Kur’an kursu öğrencilerine yönelik iftar yemeği Şehidiye ve Yenişehir Küba camilerinde yapılacak. Bay ve bayanlara yönelik Kadir Gecesi programları tüm camilerimizde yapılacaktır. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda İtikâf programına yönelik cami tahsisi yapılacak.       İç ve dış göç nedeniyle şehrimize gelen misafirlerimize yönelik ev ziyaretleri yapılacak. Zekât ve fitreler toplanarak mahallinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ulusal kanallarda sahur ve iftar programları düzenlenecektir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir