• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Günlüoğlu: Sigaradan kurtulmak mümkün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de yaklaşık 16 milyon erişkin sigara kullanıyor ve dünyada günde yaklaşık 13 bin kişi sigaraya bağlı bir hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Günlüoğlu, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Her yıl sigaraya bağlı sebeplerden dolayı dünyada yaklaşık 6 milyon,  pasif içicilik nedeniyle de 600 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten Günlüoğlu, sigaranın fiziksel, psikolojik, ekonomik ve sosyal hayat olarak kullanan kişiyi ve çevresini ciddi bir şekilde etkilediğini belirtti.

Günlüoğlu, “Dünya genelindeki çocukların neredeyse yarısı, sigara dumanının kirlettiği havayı teneffüs etmek zorunda bırakılıyor. Öyle ki ev ortamında sigara içildiğinde çocuklar günde ortalama 5 sigara içmiş oluyor. Bu da dumana maruz kalan çocuklarda akciğer kanseri ve kronik bronşit hastalığının görülme sıklığını artırıyor, onların büyüme, gelişme evrelerini olumsuz etkiliyor. Uyarıyoruz; dünyada 700 milyon çocuk, kadın, gebe ve yaşlı pasif içicilik riski altında!” dedi.

Sigara bağımlılığından korunmanın ve kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Günlüoğlu, ebeveynlerin kendileri ve çocukları için bu konu hakkında doğru bilgilere sahip olmaları gerektiğini, bırakmak da zorlanan kişilerin ise mutlaka hastanelerin Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurarak yardım almaları gerektiğini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir