• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Piknikte buluşan yetimler mutlu anlar yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve 2009 yılından beri birçok muhtaca yardımlarını yetiştiren Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Yetim-Der), "Bir Yetimi de Sen Sevindir" kampanyası kapsamında onlarca yetimi, aileleriyle beraber Dicle Üniversitesi piknik alanına götürdü.

Piknikte, kimi top oynayan, kimi uçurtma uçuran, kimi de arkadaşlarıyla koşan yetimlerin umutsuzluktan uzak keyifli dakikaları, ailelerine ve Yetim-Der yetkililerine duygulu anlar yaşattı.

Piknik hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, yetimlere sahip çıkma noktasındaki şuuru İslam`dan aldıklarını belirterek, Allah`ın yetimleri tüm Müslümanlara emanet olarak verdiğini dile getirdi.

Sorumluluk bilinciyle yetimleri korumak, gözetmek, maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermek gerektiğine inandıklarını ifade eden Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Tekdal, Yetim-Der kapsamında bazı projelerinin olduğunu, bu projeler çerçevesinde yetimlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

"Bir yetimi de sen sevindir"

"Bir Yetimi de Sen sevindir" projesi kapsamında yaptıkları çalışmalara değinen Tekdal, “Yetimlerin birbirleriyle kaynaşması, ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda çalışıyoruz. Allah, yetimleri sevindirmemizi istiyor. Bu yüzden bu pikniği gerçekleştirdik, aileleri ve çocukları memnun etmek arzusu içerisindeyiz.” dedi.

50`den fazla ailenin Yetim-Der organizesiyle piknik yaptıklarına dikkat çeken Tekdal, pikniğin Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerini kapsadığını ve toplamda 200 kişilik bir ekibin gerçekleştiğini açıkladı.

“Yetimlerin sevindiği bir dünyada herkes selamette olur”

Hedeflerinin 400 kişilik bir ekip olduğunu belirten Tekdal, kimi öğrencilerin eğitimi nedeniyle gelemediklerini kaydetti.

Tekdal, “Önümüzde Ramazan ayı var. Zira Ramazan ayında yetimler olmak üzere mahzun ve mazlumların daha fazla gözetilmesi gerekiyor. Bu kapsamda, hem gıda paketlerinin dağıtımı hem de giyim noktasında çalışmalarımız olacak. Bu vesileyle hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Yetimlerin sevindiği bir dünyada herkes selamette olur. Yetimlerin memnun olmadığı, ihtiyaçlarının olduğu bir dünyada hiç kimse saadete ulaşamaz, huzura kavuşamaz.” diye konuştu.

Yetimlerin sadece maddi ihtiyaçlarının olmadığını aynı zamanda manevi ihtiyaçlarının da olduğunu söyleyen Tekdal, “Yetimlerin bu tür ortamlarda mutlu olduklarını görüyoruz. Dileriz Allah`tan mutlu olmaya devam ederler.” şeklinde konuştu.

“İlk defa böyle bir ortamı teneffüs ediyorum”

İsminin Mekiye Bars olduğunu söyleyen yetim annesi, Yetim-Der yetkililerine teşekkürlerini sunarak, bu vesileyle pikniğe geldiklerini belirtti.

Yetim-Der`in her konuda kendilerine yardımcı olduklarını ifade eden Bars, Çocuklarının mutlu olduğunu ve güzel bir şekilde eğlendiklerini dile getirerek, ilk defa böyle bir ortamı teneffüs ettiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

“Çocuklarımın sevincini görünce çok mutlu oldum”

Yetim-Der`in yaptığı piknik organizasyonundan çok memnun olduğunu dile getiren Gazel Kaya, “Çok güzel bir duygu bu. Çocuklarımı görünce çok mutlu oldum, çocukları hava aldı, oynadı, eğlendi. Allah onlardan razı olsun. İlk defa böyle bir ortamda bulundum. Ben geçen sene eşimi kaybettim. Maddi manevi sıkıntılar çektim. İki çocuğum okula gidiyor. Kızlarım yatılıya gidiyor. Kıt kanaat geçinip gidiyorum. Dernekler bana yardım etmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Hayri Hanım ise, “Biz 4 kişiyiz. Durumumuz çok iyi değil ama yine de hamdolsun, geçinip gidiyoruz. Yeter ki, insan doğru yolda olsun, birbirini kırmasın. Ben isterim ki çocuklarım Allah yolunda olsun, Kur`an yolunda olsun. Kötülükten, beladan uzak dursun.” ifadelerini kullandı.

“Ailemle beraber çok güzel duygular yaşıyoruz”

Duygularını anlatan yetim Mehmet Efe, ailesiyle pikniğe geldiğini, Yetim-Der`in kendilerine sahip çıktıklarını söyledi. İlk defa bu tür bir ortamda rahatça eğlenebildiğini, oynayabildiğini belirten Efe, top oynadığını ve güzel duygular içerisinde olduğunu dile getirdi.

Piknikte uçurtma uçurduklarını ifade eden bir diğer yetim Yusuf ise, annesiyle beraber Yetim-Der aracılığıyla geldiğini ve çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Büyünce öğretmen olmak istediğini dile getiren Yusuf, çocuklara hep oyuncak almak ve onları mutlu etmek istediklerini söyledi.

“Oyun oynuyorum, top oynuyorum, uçurtma uçuruyorum”

Pikniğin tadını çıkaran Hümeysa ise “Oyun oynuyorum, top oynuyorum, uçurtma uçuruyorum. Annemle beraber geldim. Daha önce gelmemiştim buraya. Çok güzel zaman geçiriyorum.” dedi.

Pikniğe gelerek keyifli dakikalar yaşadığını anlatan Hicret Kaya ise, “Sabahtan beri oyun oynuyorum, yemek yiyorum. Arkadaşlarımla mutlu dakikalar yaşıyorum. Bizi buraya getirenlerden Allah razı olsun.” diyerek duygularını anlattı. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel – İLKHA)


































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir