• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
`Türkiye halkı Mavi Marmara`nın yanında İsrail`in Karşısındadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mavi Marmara katliamının 6`ncı yıldönümü münasebetiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şubesi`nde düzenlenen basın açıklamasında, Mavi Marmara gemisinin Kudüs ve Filistin`in mücadelesinin bir parçası olduğu, Türkiye halkının tamamının Mavi Marmara`nın tarafında İsrail`in ise karşısında olduğu vurgulandı.

Katliamın 6`ncı yıldönümü münasebetiyle basın açıklmasını  İHH Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Emin Arslan okudu.

Mavi Marmara gemisinin tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasının insanlık onuruna aykırı bulunduğu için yola çıktığının altınız çizen Arslan, “İsrail`in 31 Mayıs 2010`da sabaha karşı gerçekleştirdiği saldırıda 10 insani yardım gönüllüsü ve Mavi Marmara`nın misyonu İsrail`in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, huzurun ve özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır.” dedi.

"Mavi Marmara, Kudüs ve Filistin mücadelesinin bir parçasıdır"

Mavi Marmara'nın Kudüs ve Filistin`in mücadelesinin bir parçası olduğunu belirten Arslan, “Bugün neden buradayız? Çünkü 6 yıl önce Gazze`deki ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara, Kudüs ve Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Tek amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail`in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı da Mavi Marmara`nın tarafında İsrail`in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz. Siyonistlere göre İsrail`in amacına uygun tek çözüm Mavi Marmara`yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır.” ifadelerini kullandı.

"Mücadelemiz Müslümanlar Kudüs'te özgürce namaz kılana kadar devam edecek"

İsrailler diplomatik ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı öncesine dönmesi için Siyonist katil İsrail`in Mavi Marmara mağdurlarının ailelerinden sadece özür dilemesi, tazminat ödemesi ve Filistin üzerindeki ambargonun kaldırılması ile de yetmeyeceğini vurgulayan Arslan, Mücadelelerinin tüm Müslümanlar Kudüs`te özgürce namaz kılana kadar devam edeceğini belirtti.

Arslan, “Kudüs`ün dünya barışı için sevenlerin elinde olması lazım, Siyonizm'in Kudüs`ten ellerini çekmesi gerekiyor. Bizim Filistin`in özgürlüğünden başka bir arzumuz yok. Asla korkmadık, iftiralarınızdan da çekinmedik. Ne yaparsanız yapın Mavi Marmara yoluna karadan devam ediyor. Baskı altındaki bütün coğrafyalarda umut olarak yoluna devam ediyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir