• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Hulusi Akar`dan ABD`ye eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Ajansının haberine göre; Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlara katılan ABD askerlerinin YPG arması takmalarına Türkiye'den eleştiriler gelmeye devam ediyor. Son olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, isim vermeden Amerikan yönetimini eleştirdi. Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölgede ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması için kurulan ittifaklara destek sağladığını söyledi, "Ancak unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar karşılıklı birer ahittir" dedi.

Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Efes 2016 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından konuştu.

ABD, Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü PKK'nın Suriye kolu YPG ile Suriye sahasında işbirliği yapıyor. Washington yönetimi Türkiye'nin eleştirilerine karşın YPG'yi terör örgütü olarak görmediğini belirtiyor.

Son olarak YPG, ABD özel kuvvetlerden askerlerin ve koalisyon hava saldırılarının desteğiyle IŞİD'in kontrolündeki Rakka'yı ele geçirmek için saldırıya geçmiş, saldırıda ABD askerleri de ön saflarda YPG'lilerle birlikte görüntülenmişti. Görüntüde, "YPG arması" takmış Amerikan askeri dikkat çekmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir