• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Nefret duygusu insanı yanlış yola sevk eder"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğrencilerin katılımıyla “Etik Haftası” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte “Etik” konulu bir konferans veren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, “Etik” kavramını, alanı olan hukuk tarihi üzerinden ele aldı.

Hukuk kuralının olabilmesi için kamu gücü tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyen Tanrıverdi, hukuk kuralının gücünü ahlak ve din kurallarından alabileceğini ancak hukuk kapsamına alındıktan sonra o kuralın bir hukuk kuralı olduğunu anlattı.

Karar verirken doğru bilgilenmeyi etkileyen en önemli unsurun duygusallık olduğunu dile getiren Tanrıverdi, sevgi veya nefreti yansıtan bu duygunun hata yapma olasılığını artırdığını belirtti.

Ahlaklı insanın, sabrını ve metanetini koruyan insan olduğunun altını çizen Tanrıverdi, “Ahlaklı insan bir şeyi değerlendirirken etraflıca değerlendirir. Sevgi veya nefret duygusu insanı yanlış yola sevk eder. Sevgi gözü eksiklikleri görmede; nefret gözü de güzellikleri görmede aciz kalır” dedi.

Hakikat ışığının, fikirlerin çatışmasından doğduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, hakikatin olabilmesi için fikirlerin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Program, “Etik Haftası” kapsamında düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir