• DOLAR 32.57
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2432.329
  • ...
TEOG puanlarını şişiren okullar kapatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEOG puanlarını artırmak için öğrencilerin notlarını yükselten özel okullara cezalar öngören kanun tasarısına göre öğrencilerin notlarını şişiren okullar kapatılabilecek, okul sahibi ise 5 yıl boyunca başka bir okul açamayacak.

Bazı özel okulların TEOG başarısını artırmak için öğrencilerin notlarını şişirdiği yönündeki şikayetler nedeniyle yapılan tespit üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bundan sonra bu yönteme başvuran okullara yaptırım uygulanacak.

Öğrenci notlarını şişiren özel okullarla ilgili soruşturma yürüten Milli Eğitim Bakanlığı, ilk olarak 40 ilde 200`e yakın okulun notlarda oynama yaptığını belirledi. Soruşturmada, öğrencilerin TEOG ortak sınavlarında aldığı notlarla, okul sınav notları arasındaki farklar mercek altına alındı.

Soruşturmayı derinleştiren Bakanlık “şişirilmiş not” araştırmasını 81 il genelindeki özel okullara da genişletti.

TBMM'ne gönderilen yeni kanun tasarısına göre, şişirme not uygulamasının yapıldığı okullarda, okulun sahibine asgari ücretin 20 katı kadar para cezası verilebilecek. Aynı durumun 3 kez tekrar etmesi durumunda okul sahibinin kurum açma, işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilecek. Bu şekilde ruhsatı iptal edilen kurucu, 5 yıl geçmeden tekrar kurum açamayacak ya da başka bir kuruma ortak olamayacak.

Mevcut mevzuatta, “şişirme not” uygulaması yapıldığı tespit edilen özel okullarda sadece öğretmene ve okul müdürüne para cezası verilebiliyordu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir