• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
SON DAKİKA
DBP Gaziantep İl Eş Başkanı Paksoy tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te aralarında DBP Gaziantep İl Eş Başkanı Demet Paksoy, HDP eski yöneticisi Rışvan Deniz, EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen ile 17 kişi  ‘örgüt üyesi olmak` ve ‘örgüt propagandası yapmak` gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Geçtiğimiz günlerde eş zamanlı olarak düzenlenen PKK operasyonunda, aralarında DBP Gaziantep İl Eş Başkanı Demet Paksoy, EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen memur, öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu kişiler gözaltın alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardında adliyeye sevk edilen 17 kişiden DBP Gaziantep İl Eş Başkanı Demet Paksoy, HDP eski yöneticisi Rışvan Deniz, EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen ile 17 kişi sosyal medya paylaşımları üzerinden “örgüt üyeliği, örgüt propagandası” yaptıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bingöl'de de 7 kişi tutuklandı

Öte yandan Bingöl'de de PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişi tutuklandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Güvenlik birimleri tarafından kent merkezi ve ilçelerinde PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 zanlı gözaltına alındığı, Emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardından zanlılar adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 zanlı, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak` ve ‘terör örgütüne yardım ve yataklık` ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir