• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Şanlıurfa'da ilk kez kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da ilk kez düzenlenen kitap fuarı Rabia Meydanında ziyaretçilerine kapılarını açtı.   

Bugün saat 18.00’de açılışı yapılan ve  28 Mayıs ile 19 Haziran tarihleri arasında açık kalacak olan kitap fuarının açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, İl Müftüsü İhsan Açık, Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve birçok kitapsever katıldı.

Yediden yetmişe halkın katılım sağladığı kitap fuarının giriş bölümde 75 yayınevinin isimlerinin yazıldığı ve katılım sağlayacak yazarların fotoğrafları ile katılım tarihlerinin yazıldığı dev branda asıldı.

Fuarın açılışında  konuşan  Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, kelime hazinesini artırmak için çokça kitap okunması gerektiğini belirterek,  “Bir insanın düşünme gücü, kullandığı kelimelerle ilgilidir. Ne kadar çok kelime kullanıyorsa, dili  o kadar kuvvetlidir. Normal oranda inşalar 300 kelimeyle düşünüyorlar. 300 kelimeyle düşünen insanlar, kendi özel durumu dahil karşılaştığı problemleri çözme ve kavrama gücü yoktur. Çözeyim derken daha fazla batırır. Kelime hazinesinin artması, daha derin düşünmesi, ancak kitap okumakla olur.” şeklinde konuştu.

Açılışta daha sonra Yazar Vehbi Vakkasoğlu konuştu. 

Vakkasoğlu konuşmasında, ilk emri oku olan, kitabı açıklayan kitaplarla buluşulduğunda, maddi-manevi hiçbir engelin kalamayacağını belirtti.

3 türlü midenin olduğunu bunlardan kafa midesinin okumakla doyduğunu söyleyen Vakkasoğlu,   “Ey kalbi Halilullarrahman’ın muhabbetinden ilhamlı olarak kanatlanmış Urfalılar! Bir kitap ile barıştığınızda, ilk emri oku diyen kitabımızı açıklayan kitaplarla buluştuğunuzda, önünüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Maddi ve manevi gelişmeniz ve gelişmemiz için, bu kitap fuarının gelenekselleşmesi duasıyla açılmasını istiyorum. Biz açlıktan kurtulalım derken tek mideyi düşündük. Artık anladık ki mide sadece karnımızdaki değil, kalp midesi de vardır ki, sevgiyle doyup doluyor. Bir de kafa midesi var ki o da sadece bilgiyle doyup doluyor.” İfadelerini kullandı.

Açılışta son olarak konuşmayı yapan  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, ilk emri oku olan bir dinin mensupları olduklarını söyleyerek, okumanın önemini vurguladı.

Daha sonra yapılan fuarın açılışı ile kitapseverler içeri alındı. (Ramazan Casuk-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir