• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
Suriyeli çocuklar için rehabilitasyon merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve savaş sırasında yaralanan engelli olan çocuklar için Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) öncülüğünde Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde rehabilitasyon merkezi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açıldı.

Uluslararası Doktorlar Birliği (AID), Şifaeli Derneği  ve İngiltere Merkezli Muntada Aid işbirliği ile açılışı yapılan yaşam merkezi, Şanlıurfa'da bulunan Suriyeli çocuklara hizmet vereceği belirtildi.

Suriye'deki savaş sırasında yaralanan ve doğuştan engelli olan çocuklara eğitim, sosyal aktiviteler ve piskososyal destek hizmeti verilecek olan rehabilitasyon merkezinden Türkiyeli çocuklarda faydalanacağı bildirildi.

"Şanlıurfa'da 500 bin Suriyeli var"

Merkezin açılışını yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Suriyelilerin mağduriyetleri ömür boyu sürecek, çünkü önlerinde uzun bir hayat var. Ama Allah’a şükür dünyada Türkiye gibi bir ülke var. 3 milyona yakın insan Türkiye’de ağırlanıyor. Şanlıurfa’da bu hususta en başta gelen ilimiz, 500 bin Suriyeli var Şanlıurfa’da 109 bini çadır kentlerde diğerleri ise şehirlerde yaşıyor.” dedi.

Suriyeli çocukların geçirdiği travmaya dikkat çeken Küçük, "Çocuklar çok önemli çünkü bunlar büyük bir travmadan geçtiler, büyük bir hınç, üzüntü ve kırıklık yaşıyorlar. Böyle büyümemeleri lazımdır. Böyle büyürlerse eğer, hem kendilerine, hem çevrelerine, hem de dünyaya zarar verirler. Onun için onlara uzanan el en kıymetli eldir.” şeklinde konuştu.

Açılış programı Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık’ın yaptığı dua ile sona erdi. (Mehmet Demir-Mustafa Gül-İLKHA) 

























Bu haberler de ilginizi çekebilir